Opel Omega: Melding 'Koelvloeistofpeil' blijft branden

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2 DTI

Op het checkcontrol display blijft voortdurend de melding 'koelvloeistofpeil' branden, ook na bevestigen melding komt de melding terug na afzetten motor. Het stekkertje onder in expansievat losgehaald en schoongemaakt, maar dat helpt niet. In de buurt van het expansievat ligt nog een los stekkertje (2 draden, bruin en bruin/groen), heeft dat er soms mee te maken? Ik kan niet zien waar dat stekkertje eventueel aan vast zou moeten zitten.

Auto verliest geen koelvloeistof en peil is ruim op niveau. Temperatuur is ook in orde volgens meter in dashboard.

svengc

Geplaatst door svengc (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Omega? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

roygsi (0), 17 jaar geleden

waarschijnlijk het metertje zelf aan barrels, heb ik ook gehad.
ik neem aan dat er bij jou ook een peilstokje aan de koelvloeistofdop zit, aan dat peilstokkie zit een drijvertje, en die drijft dan niet meer, zodat jij de melding krijgt dat de vloeistof op is.

beunmethode: drijfertje vastzetten met taiwrap
goede: ff nieuwe koelvloeistofdop met dus nieuwe peilstok-drijvertje halen/bestellen bij de dealer voor ongeveer 30,-

en ff goed kijken en navragen waar die 2 losse draden voor zijn. misschien voor extra opties, en anders is je sensor wel een keer doorgeknipt. maar waarvoor zou ik niet weten

svengc (0), 17 jaar geleden

Roy,

Er zit aan de dop geen sensor. De sensor zit in het tankje aan de bodem bevestigd. Het lijkt 1 geheel te zijn met het tankje. Nieuwe sensor = tankje vervangen. Maar misschien is er nog een andere oplossing?

Sven.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Omega of stel zelf een nieuwe vraag.