Opel Astra: Melding 'Peil Koelvloeistof'

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.7 CDTI

Mijn Astra (nog in garantie) geeft sinds kort geregeld een melding op de boordcomputer; 'Peil Koelvloeistof'. Ik heb het niveau van de koelvloiestof in het reservoir enige tijd in de gaten gehouden en dit blijft constant net onder 'max'. Nu lees ik verhalen over defecte sensoren die vaak voor schijnen te komen maar ook verhalen dat dit zou liggen aan het niveau van het ruitenwisserssproeier reservoir. Wat is waar, en hoe op te lossen?

pha

Geplaatst door pha (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

aapje63 (0), 13 jaar geleden

Als je het niveau in de gaten gehouden hebt en dit niet zakt, is het verstandig wat kloelmiddel bij te doen, de sensor zal dan niet meer reageren.
Dit mag best iets boven max,,, onder max is deze melding logisch, koude motor en dop reservoir verwijderen en wat bijvullen, als dit het probleem is is je melding weg.. (mijn Opel dealer doet er altijd iets meer in dan MAX..
(Niet te veel natuurlijk maar koud mag er best een cm over de max streep)


Als het je ruitensproeier vloeistof is merk je dan gelijk dan blijft de melding natuurlijk, deze gewoon bijvullen....
Boekje bij de auto geeft deze info..

Maar bij mijn opel is ruitenvloeistof melding duidelijk

pha (0), 13 jaar geleden

Ik ga dat eerst maar eens proberen. Kan ik elk willkeurig merk koelvloeistof bijvullen of moet dit een speciaal soort/type zijn?

GercoXXL (0), 13 jaar geleden

Je moet de kleur aanhouden die er nu ook in zit. Ik denk dat dit rood / roze is.

mvg Gerco

berendonck (0) PRO, 13 jaar geleden

IDD ruitensproeiertank vol gieten en de melding is 9 van de 10 X verdwenen.

Gr. Harry

aapje63 (0), 13 jaar geleden

Nou als je verstandig bent inderdaad bij het koelstof reservoir dezelfde kleur doen, dan het je ook de luiste verhouding als het vriezen gaat, bij mijn Vectra is dit rose (ik weet niet of je beter even bij de dealer kunt kopen, en...vaak zoals in jou geval doen ze er wel wat bij...ze willen wel klanten..lol tevens je hebt dacht ik nu van die check dagen kijken ze de winter dingen voor zeg maar 20 euro na.... kijk eens op internet bij ene opeldealer of andere garage in je buurt...

Verwar dit niet met de ruitensproeier,,,deze vloeistoffen koelvloeistof/(antivries-deze komt nagenoeg niet meer voor) zijn verschillend als Winter ruiten vloeistof..
Dit is vaak van dat blauwe spul, je hebt het verdund en geconcentreerd...

Dus niet ruitenvloeistof in je koelsysteem en andersom...

Maar ik vermoed als er koelmiddel stata in je BCC dat het om je koelmiddel gaat in het reservoir, en je zegt het zit iets onder de MAX dan is dit vrij zeker het geval....wat erbij en dan verder kijken of het niet zakt na aantal ritten dan duid het op verlies en dit hoort natuurlijk niet.

Succes

arnold

berendonck (0) PRO, 13 jaar geleden

Beste Arnold zolang het peil tussen MIN en MAX zit mag hij nog geen melding geven !

Gr. Harry

aapje63 (0), 13 jaar geleden

Hoi Harry,
Uit ervaring weet ik dat die sensors erg snel reageren, dit ook met de sensors van de bandendruk end, mag niet maar gebeurt wel meer...ligt erg gevoelig, zit ruim aan de veilige kant.
En PHa zegt dat het net onder het max staat en niet zakt, dan zou hij even wat boven max kunnen bijvullen.. bij mijn vectra is er geen minimaal te zien, hij moet niet onder de dikke rand komen.

Tevens ook de ruitenvloeistof... erg snel reagerende sensors.

Ik heb nog nooit de melding koelmiddel gehad, wel ruitenvloeistof maar dan zie je een beeldje met de afbeelding ruitje en wissertje en duidelijk te zien dit is de ruitenvloeistof.


Dus ja het is best mogelijk, maar er is ook nog garantie op de auto, dus men kan even terug gaan dit lijkt mij het beste, heeft hij ook dezelfde vloeistof.

En als ja dit is niet moeilijk natuurlijk zelf even de ruitenvloeistof bijvult en nog de melding krijgt...dan weet men zeker het is de koelvloeistof...

In zijn/haar geval zal ik gezien nog garantie even langs dealer rijden, en het aangeven dan vullen zij het even bij, en het check lampje/sensor controleren.

Maar nogmaals de sensors gaan erg snel branden, op het Opel forum heeft iedereen er wel last van.

pha (0), 13 jaar geleden

Ik ga volgende week even langs de garage. Ik hoor en lees dat deze sensoren vaak storingen geven dus wellicht moet/kan ie vervangen worden. Wordt vervolgd.

aapje63 (0), 13 jaar geleden

Houd het peil wel even goed in de gaten moet wel gelijk blijven...... anders verliest hij het ergens.... daar heb je dan ook garantie op..

ps ruiten vloeistof al bijgevuld? dan weet je namelijk dat het koelvloeistof sensor is..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.