Opel Omega: Melding remvoeringen.

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2dth

Ik kreeg op mijn boordcomputer een melding "remvoeringen". Dus ik heb maar een nieuwe blokkenset voor gemonteerd, alhoewel dit nog niet echt noodzakelijk was. Ik vond het wel vreemd omdat er aan de remklauw geen draden zaten voor de slijtage-indicatie. Ik heb een omega Station in Business uitvoering en volgens mij zit daar helemaal geen remslijtage-indicatie op. Maar goed de melding was weg. Na 300 km te hebben gereden komt de melding weer terug. Heeft iemand daar een verklaring voor ? Of weet iemand hoe ik deze melding weer weg krijg.

Mistral

Geplaatst door Mistral (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Omega? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kaleido 1 (1425) PRO, 10 jaar geleden

En achter dan ?
Er ligt ook niet ergens bedrading , dat dit veroorzaakt , doorverbonden ?

Mistral (0), 10 jaar geleden

Blokken achter zijn vorig jaar vervangen. Dus dat lijkt me niet de oorzaak.
Alleen linksvoor (bestuurderskant) ligt een "loze" kabel naast de kabel voor de ABS aansluiting, bij de overige wielen is zo'n "loze" aansluiting niet aanwezig.

kaleido 1 (1425) PRO, 10 jaar geleden

Dan zou ik dat kabeltje eens goed bekijken incl. de stekkerverbinding .
Waarschijnlijk zitten hier 2 draadjes aan elkaar gedraaidt.
Achter geldt hetzelfde verhaal.

jackvectrac2.0ne (0), 10 jaar geleden

Slijtage indicatoren zijn losse kabeltjes die je in de bovenste opening van de buitenste remblok moet drukken. achter de veerpoot heb je 2 stekker zitten 1tje voor de abs sensor en de andere voor de slijtage indicator. Zit zit kabeltje niet in de stekker dan krijg je meldingen. Kan zijn dat de omega maar 1 aansluiting heeft aan de bestuurders kant. moet je trouwens los bestellen zitten niet standaard bij de blokken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Omega of stel zelf een nieuwe vraag.