Opel Vectra: Moeilijk schakelen

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 16v

Hallo,
Ik wil graag advies over het volgende probleem. Van mijn auto is vorige week de motor vervangen omdat van de oude de distributie gebroken was en veel schade had aangericht. Meteen nieuwe koppelingsplaat en drukgroep geplaatst. Na het monteren gingen we proefrijden en hoorden we een tik. Bleek dat de aandrijfas er niet goed in had gezeten. Dit verholpen maar de wagen schakelde niet goed. Aandrijfas er weer uit want hij lekte bakolie door het afdekklepje van de bak. Nieuwe aandrijfas erin. en bak weer gevuld met olie. Koppeling ontlucht. Maar nog steeds schakelt de bak moeilijk. Lijkt alsof de 5e versnelling verder weg zit en voelt de rest aan alsof hij niet goed ontkoppelt.
Door de lekkage is er ongeveer 50 km zonder olie gereden over de snelweg. Kan dit de oorzaak zijn of heeft het met de druklager(hydrolisch) te maken of is de bak al zodanig beschadigd van het stuk zonder olie

Alvast bedankt

Rene62

Geplaatst door Rene62 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Punt (35) PRO, 9 jaar geleden

Rene ;begin eerst met het opnieuw afstellen van de pook t.o.v. de bak .

Zo dat de achteruit en de 5 normaal zijn te schakelen .

Bij de pook onder de hoes staat een merkteken en waar de schakelstang de bak in gaat is een borgpen de ingedrukt kan worden in de neutraalstand.

Oudere types hadden op die zelfde plaats een plastic plug die vervangen moet worden door een pen of boortje van 5 mm.

Er zit onder de wagen een klem op het schakel systeem die even gelost moet worden .

Een hulp houdt de pook op zijn plaats en de monteur lost de klem en zet deze op de nieuwe stand weer vast .

Welk lekkend klepje jij bedoelt is niet helemaal duidelijk maar ook als de aandrijfas er uit komt loopt er normaal geen olie uit .

De bak heeft 2 niveau's en vullen gaat om het goed te doen in het bovenste deksel waar de schakelstang naar binnen gaat.

Je kunt natuurlijk ook om alle angst weg te nemen even die kap waar de 5e versnelling achter zit er af halen en zien of de tandwielen niet blauw zijn geworden.

Succes.

Rene62 (0), 9 jaar geleden

Bedankt Punt. Ga ik eerst proberen maar ze vertelden mij dat die pook zelf stellend was.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.