Opel Vectra: Vectra B stottert/hapert

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16v

Hallo allemaal,

Een aantal maanden gelegen had gepost over mijn auto dat die soms tijdens het gas geven stottert/hapert. De probleem is nog niet verholpen en ik hoop dat iemand hier mij meer op weg kan helpen.

Probleem doet zich vooral voor als de motor goed warm is. Tijdens het gas geven, tussen de 1500 en 3000 toeren, begint de auto te haperen. Dit duurt dan meestal tot 2 a 4 seconden en daarna loopt de motor weer normaal. Het maakt niet uit in welke versnelling de auto is. Ik heb de auto uitlaten lezen en hier kwam uit dat de lamdbasonde vervangen moest worden, dit is reeds gedaan maar het probleem blijft zich voordoen. Ook zijn de bougies vervangen.

Ik hoor graag suggesties!

"A

DoubleA

Geplaatst door DoubleA (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Louis656 (0), 9 jaar geleden

Ik heb met mijn vectra station 16v-1.6 het zelfde probleem gehad als de motor warm is gaat hij stoteren/haperen na veel onderdelen vervangen te hebben bleek het probleem de bobine of bougiekabels (ik heb op de sloop een bobine met kabels uit een vectra 16v-1.6 gehaald en geprobeerd of het probleem over was )
bij mij was het probleem weg.
succes

febiansan (0), 9 jaar geleden

ik heb het probleem ook gehad met een astra 16.16v maart mijn motorstorings lampje ging wel af en toe branden ik heb de egr klep vervangen en het probleem was weg.

DoubleA (0), 9 jaar geleden

Louis, ik zal het eens proberen. Van de week even langs de sloop kijken of ik het voor een zachtprijsje mee kan krijgen. Ik laat het wel weten of het gewerkt heeft.

Febian, mijn motorstoringslampje ging ook branden maar dat had te maken met mijn lambdasonde, die heb ik vervangen maar het probleem blijft. Ik zal mijn egr wel eraf halen en schoonmaken misschien dat het helpt.

Beide bedankt voor jullie inbreng ik laat het jullie weten.

DoubleA (0), 9 jaar geleden

Het was mijn EGR klep. Ik stond paar weken geleden stil in Duitsland en de ADAC legde in een keer de vinger op de zere plek. EGR schoon gemaakt en ik kon weer verder.

Iedereen bedankt!

C.Jonker (0) PRO, 8 jaar geleden

Even rustig aan meyt vervangen van onderdelen.
Deze blokken hebben wel eens last van lekage.
Pak een bus remreiniger en start de motor..
Spuit op alle delen waar vacuum heerst dus het gehele inlaattrajekt. ( inlaatbuis, inlaatspruitstukpakking tegen blok en alle slangetjes ! )
Als de motor reageerd dan heb je meestal de boosdoener...vooral de pakking en de rubber buis onder gasklep is verdacht.
Lamda geeft dan ook verkeerde waarde maar dat is een indirecte oorzaak door de slechte verbranding en deze is vaaak gewoon goed.

Hans4040 (330) PRO, 8 jaar geleden

Christiaan, het is klaar... "EGR schoon gemaakt en ik kon weer verder. "

C.Jonker (0) PRO, 8 jaar geleden

Fijn... en komt het weer terug dan afdoppen dat ding.
Succes !

findftp (0), 8 jaar geleden

Mijn lambdasonde ging telkens in storing omdat mijn katalysator kaduuk was.
Vanmiddag vervangen en rijdt weer als een zonnetje.
Had vergelijkbare symptomen als jij beschrijft.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.