Opel Astra: Motor kapot a.g.v. teveel olie?

Bouwjaar: 2000

Ik heb een Astra 1.7 DTi uit 2000 en na een kort oplichten van het olielampje (rood) is mijn vrouw doorgereden tot de auto lawaai begon te maken (lees: ratelen). Volgens de garage houder zat er teveel olie in het blok (+/- 2 liter) wat volgens hem mogelijk een oorzaak is voor het in de soep lopen van de motor.
Kan teveel olie hiervoor verantwoordelijk zijn?

Teunis11299

Geplaatst door Teunis11299 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Hans4037 (0) PRO, 18 jaar geleden

Theo,
Weet je ook wat de oorzaak is van het te hoge oliepeil,als er brandstof in het carter is gekomen dan is de olie dermate verdund dat de smerende werking is afgenomen.
Wanneer er te veel olie is bijgevuld gaat de olie schuimen waardoor de oliepomp te weinig druk opbouwd met het gevolg dat lagers uitlopen.

Hans

Teunis11299 (0), 18 jaar geleden

Ik heb het vermoeden dat er teveel olie in gezeten heeft.
Is de kans nog aanwezig dat het blok nog te reviseren is?
Of is het verstandig een andere motor te plaatsen?

patje kadettje (0), 18 jaar geleden

dat weet je pas als je het blok open hebt,maar als er lagers uitliggen heb je kans dat je krukas ook bschadigd is en wordt het een dure grap.
Een goede gebruikte motor is een goede optie.Maar ik zou voor jouw relatief jonge wagen niet voor de goedkoopste gaan.Neem een goede met niet teveel kilometers en met garantie.

slokie (0), 18 jaar geleden

te veel olie in het blok ?Hoe is die er in geraakt ? Kan toch niet ! Ik schrijf wel : olie en geen mengeling .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.