Opel Astra: schokdempers, veren vervangen

Bouwjaar: 2000

Hallo allemaal!

Ik heb verlagingsveren voor mijn Astra 2.0Dtl gekocht met een verlaging van 35mm. Nu wil ik deze onderbouwen, dus verwisselen met mijn standaard veren. Nu vraag ik me hetvolgende af:

Hoe kan ik het beste te werk gaan? Ik ben vrij handig en heb speciaal gereedschap om de veer in te "knijpen" dus ik kan het zelf doen. Maar waar maak ik de schokdempers van de achterkant bijv los? Moet ik hiervoor de bekleding aan de zijkant van de kofferbak verwijderen? En als ik de veren wil veranderen, hoe dien ik dan precies te werken? Is het gewoon een kwestie van de motorkap opendoen, de moeren bovenop de zuigerstang losdraaien, de zuiger naar beneden duwen en de veer samenknijpen en verwijderen?.... Alle tips zijn welkom!

Hoop op jullie reacties!

Groeten Bart

Bart van de Groes

Geplaatst door Bart van de Groes (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Bart van de Groes (0), 18 jaar geleden

Dit is niet nodig is mij verteld. Het zijn gewoon vervangende veren dit ik zo kan verwisselen met de huidige.

tijne (0), 18 jaar geleden

dat heb ik ook bart kan met sommige veren inderdaat gewoon.

als je de achter schokdempers niet hoeft te vervangen kan je ze gewoon onder bij het wiel los hallen.

gr itjne

ferryastrag (0), 18 jaar geleden

als het goed hoef je maar 1 bout van je schokbreker loshalen en dan kun je zo de veer verwijderen die zit namelijk niet om de schokbreker heen maar die word op zijn plaats gehouden door 2 punten waar de veer overheen valt
succes verder

tijne (0), 18 jaar geleden

nee want je kortere veer is alleen maar korter met belasting maar uit eindelijk zit hij er gewoon klem tussen ook al is hij geheel uit geveert.

gr tijne

ferryastrag (0), 18 jaar geleden

thanks martijn voor het antwoorden je hebt helemaal gelijk

Bart van de Groes (0), 18 jaar geleden

Oke dan! Bedankt voor de info alvast. Nu zijn alleen een paar dingen me nog niet duidelijk.. Achter is het dus een kwestie van de auto optillen zodat de as gaat hangen en de veren helemaal uitveren. Dan de veren inknijpen tot hij loskomt van de "proppen" waar de veer omheen zit, en de veren er tussenuit halen en vervangen... Dit gedeelte begrijp ik nu goed. Nu alleen de voorkant, hier zit de veer om de zuigerstang van de schokdemper heen. Hoe moet ik de veren voor verwijderen? Moet ik dan de hele demper losschroeven of hoe kan ik dit het beste doen? (voor de duidelijkheid: ik hoef de dempers zelf niet te vervangen, puur de veren worden vervangen voor nieuwe)
Hopend op een reactie!

Groeten Bart

tijne (0), 18 jaar geleden

ik weet neit precies hoe de schokdempers op een astra g voor vast zitten maar als het het zelfde is als bij een f als volgt:

je begint met de gehele poot uit te bouden (ik geloof dat je bij de g de poot in tweeën kan delen dus dat dan ook doen) dan heb je de schokdemper en de veer voor je ligen dan zet je de klemmen er op en draai je de schokdemper los (niet boven op de poot maar onder aan waar de schokdemper in de poot verdwijnt) en dan in omgekeerde verzie monteren.

gr tijne

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.