Opel Vectra: Motor loopt slecht , koud afslaan, onregelmatig, schokkerig etc.

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: X1.8XE1

Hallo,

Mijn Vectra 1.8-16V uit 2000 heeft een normale grote beurt gehad met vervanging distributie en remblokken. Dit is uitgevoerd door een universele garage. Keurig gedaan, maar vanaf de beurt loopt echter de motor niet lekker. Hij loopt onregelmatig, alsof het toerental aan de krappe kant is. Tevens als hij koud is slaat hij direct weer af, daarna kun je gewoon weer starten maar blijft hij moeilijk aan. Zodra hij warm is blijft hij onregelmatig lopen en loopt erg schokkerig/stoterig. Het voelt aan alsof bij gas loslaten de benzinetoevoer te vroeg stopt, en zodra je gas geeft te prompt weer oppakt. Erg vervelend dus.

De garage heeft de bougies gecontroleerd, de Bobine (klein zwart vlekje op buitenzijde maar deed het goed), allerlei stekkers etc maar kan verder niets vinden. Uitlezen gaf ook geen storing. Vervolgens hebben ze het e.e.a. bij de injectie schoongemaakt waardoor hij wel beter stationair loopt, maar het probleem blijft. Vooral bij koude motor trekt hij ook minder goed. Hij loopt gewoon niet lekker soepel meer, zeg maar beroerd.

Wie heeft er een gedachte wat dit kan zijn? De garage staat ook voor een raadsel omdat er immers verder niets is veranderd. Ze denken nog wel aan de koelsensor. Warm opgemeten was deze goed, koud gaan ze binnenkort doen, maar m.i. klinkt dat vreemd omdat deze bij de beurt niet wordt aangepast en de auto immers goed liep toen hij werd gebracht...

Wie weet waar we het moeten zoeken? Jullie ervaringen zouden ons enorm kunnen helpen!

Govert3820

Geplaatst door Govert3820 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

CARS&MOTORS (0) PRO, 17 jaar geleden

DISTRIBUTIE TIMING CHECKEN
mogelijk een tand versprongen bij montage???
mvg jerry

Petje57 (0) PRO, 17 jaar geleden

Inderdaad, denk ook dat 1 van de nokkenassen 1 of 2 tanden verkeerd staat. Of de krukas net iets is verdraaid bij de montage van de riem.

Gr.

Govert3820 (0), 17 jaar geleden

Vandaag is de auto terug naar de garage geweest.
Inderdaad bleek dat de distributieriem 1 tandje verkeerd stond. De riem is opnieuw afgesteld en nu loopt de motor perfect. Dank voor juliie reacties!

Groet!

CARS&MOTORS (0) PRO, 17 jaar geleden

weer een blij gezicht

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.