Opel Zafira: Motor resoneert bij 1900-2000 toeren

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2 dti

Na het overschakelen van de 3e in de 4e versnelling resoneert de motor. En altijd vanaf 1900 rpm tot 2000 rpm. daarna vlakt het resoneren af.
In de 1e en 2e versnelling geen probleem te horen bij deze toerentallen.

Alvast bedankt voor jullie reactie!

groet,

leo

lidamalesi

Geplaatst door lidamalesi (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

sel (0), 11 jaar geleden

je hebt olie ververst en 'oliezender' vervangen? las ik in een andere topic van je? is daarmee ook deze probleem opgelost? (oliezender ?? oliedrukschakelaar of zo?)

lidamalesi (0), 11 jaar geleden

Hallo Seloroy,

Ik heb inderdaad een oliedruk probleem gehad. Nu bleek achteraf dat bij de oliedrukzender olie lekte. Ik ben naar de garage geweest en ze hebben de lekkage ontdekt nadat ze de beschermkap onder hadden weggehaald. Wanneer de olie nog "koud"is dan is de druk nog goed. Maar bij stationair draaien bij bedrijfstemperatuur ging het lampje branden.
De lekkage is verholpen door de zender te vervangen. Tot nu toe geen probleem weer gehad.

lidamalesi (0), 11 jaar geleden

Hallo Zafira rijders,

Ik heb dieselreiniger in de brandstoftank gegooid. 1 flacon op een hele tank. En flink doorgetrokken met de motor. De auto komt zelden boven de 3000 tpm. Het advies was om flink boven de 3000 tpm op te trekken om het inwendige eens goed te reinigen. Het resultaat mag er zijn, want het resoneren werd steeds minder en de motor loopt nu beter.
Het viel mij ook op dat voordat ik de dieselreiniger toegevoegd, bij stationair draaien boven de 1000 tpm heeft gedraaid. dat is nu ook beter.

sel (0), 11 jaar geleden

Het nieuwe rijden met moderne diesels ik slecht voor de motoren denk ik. Dus in zijn 5 constant 70/80 km/u vanaf 90 km/u in zijn 6e etc. Dit is niet goed voor de motor. Binnen no time heb je problemen door inwendige vervuiling van je motor, egr, roetfilter etc.
Dus af en toe lekker in hoge toeren rijden is goed voor je dti, cdti, tdi etc.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.