Opel Zafira: snelheidsmeter wijkt af

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1800

de snelheidsmeter wijkt zo'n 12 km af van de werkelijk gereden snelheid. In de garage constateerde men dat de snelheidsmeter reeds bij stilstand op 12 km staat.
het probleem leek dus in de km-behuizing te zitten. Totdat er een andere monteur bij kwam die vroeg of de radio ook omgezet is. Ik beaamde dat, waarna hij (onder de moterkap?) een kabel losmaakte. De km-teller zakte toen naar nul. Kan iemand mij vertellen hoe een verkeerde aansluiting van de radio kan zorgen voor een snelheidsmeterafwijking? Én hoe ik dit juist aansluit? Het betreft een opel zafira van 2000.

Groet, Toon

opelzafira2000

Geplaatst door opelzafira2000 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

moderator (0) PRO, 11 jaar geleden

Radio juist aansluiten. Er zit inderdaad een snelheidssignaaldraad in de aansluitstekker van de radio.
Gebruik een juiste verloopkabel met passende stekkers indien er geen originele radio is gemonteerd.

opelzafira2000 (0), 11 jaar geleden

helaas was dit niet de oplossing

opelzafira2000 (0), 11 jaar geleden

In de garage heeft en ook de accu los gehad. Dan zakt de km-telller en de toerenteller wél naar nul. Mijn eigen garage kon voor xx euro een nieuwe (gebruikte) teller kopen. Gevaar daarbij wel dat de gereden km op 200000 zouden kunnen staa,, terwijl ik nu nog geen 100000 rond heb gereden (van eerste eigenaar)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.