Opel Zafira: Motor slaat af na bepaalde snelheid

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Ruim een half jaar terug was ik met vrienden met de auto naar Belgie en de auto sloeg bij de snelheid van 120km ineens af. Ik stuurde de auto naar de kant en proberde de auto opnieuw te starten, hoorde wel de startmotor, maar de auto startte niet. Ruim 5 minuten gewacht en toen startte de auto wel, waarop ik weer op weg ben gegaan. Nadat ik weer op snelheid was en weer over de 120 ging, was er wer hetzelfde probleem. Heb de rest van de weg maar niet harder gereden dan 115 om dit te voorkomen. Laatst zat ik met vriendin en 4 kinderen in de auto en had het nu al als ik richting de 110 ging, waarschijnlijk omdat we nu veel zwaarder waren. Als ik alleen ik de auto zit, heb ik er bij 130 nog geen problemen mee. Kortom, allemaal heel vaag, maar denk zelf dat het iets electronisch is. Bij de Opel hebben ze niets kunnen vinden bij het uitlezen, dus tast helemaal in het donker wat dit betreft. Mijn laatste optie, is dus hier vragen wat er mis zou kunnen zijn.

Ik hoop dat er iemand een antwoord heeft, gezien we binnenkort weer met de auto op vakantie willen gaan.

Groetjes uit Leiden
Paul

polkenl

Geplaatst door polkenl (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Afslaan en dan moeten wachten is kenmerkend voor een defecte BDP-gver (krukaspositie- of toerental-sensor).
Ook wordt er dan geen foutcode gezet, dus achteraf kun je ook niets uitlezen.

polkenl (0), 13 jaar geleden

Nou ben ik een leek wat auto's betreft, dus wat houdt dat in?
Hoe kan het opgelost worden, en wat gaat dat ongeveer kosten denk je?

Groetjes
Paul

polkenl (0), 13 jaar geleden

Beste Lezers,

Is er iemand die mij kan vertellen wat precies te doen, ik wil graag volgend weekend met vriendin en kids op vakantie, dus hoop dat het voor die tijd nog verholpen kan worden.

met vriendelijke groet

Paul Rietkerk

Willem12089 (0) PRO, 13 jaar geleden

Krukassensor vervangen..

Deze zit bij deze motoren of aan de distributie zijde aan de buitenkant van de motor bij de krukas multiriem poelie, of aan de radiateurzijde tegen de versnellingsbak in het onderblok (rechts onder/naast het oliefilter)

Willem

polkenl (0), 13 jaar geleden

Beste Willem en eventuele andere lezers.

Ik kan bij geen enkel onderdeelbedrijf een krukassensor voor mijn auto in het assortiment vinden. Zou iemand die hier iets over weet mij kunnen helpen aan een antwoord?

maarten4874 (0) PRO, 13 jaar geleden

op mijn grossier staat bij de krukassensor (of vliegwielsensor) het onderdeelnr D 3853. Misschien heb je er iets aan. lijkt me sterk dat hij niet te verkrijgen is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.