Opel Corsa 2002: Motor start en slaat weer af, dashboardlampjes branden met contact uit

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: Z12XE, Motorinhoud (cc): 1200, Vermogen (kw): 55

Beste mensen,
Ik heb een Opel Corsa C uit 2002. Nadat ik een stukje gereden had en geparkeerd wilde ik mijn auto opnieuw starten. De auto start maar slaat na 5 sec. weer direct af. Op internet had ik iets gelezen van accu min pool los maken en vervolgens weer vast. Dit vervolgens op locatie geprobeerd maar heeft enkel geresulteerd in allerlei lampjes die enkel aan de rechterkant op het dashboard zijn gaan branden en de meters werken niet. De lampjes blijven branden ook zonder sleutel in contact.

De auto vervolgens naar huis gehaald. Bij thuiskomst toch nog maar eens proberen te starten en ja hoor hij start!?, ben vervolgens een rondje gaan rijden. Lampjes gaan uit maar twijfel of de overige meters het onderweg wel deden. Thuis aangekomen auto opnieuw proberen te starten en start wederom niet. Dashboard lampjes zijn toen uitgebleven maar nu branden bij contact enkel het motormanagement lampje en het airbag lampje. De overige meters werken alsnog niet.

Na een tijdje van sleutelen en zoeken toch maar benzine gaan halen omdat de benzinemeter het ook niet doet. Nu dat ik wist dat er zeker voldoende benzine de auto zat opnieuw proberen te starten. Ja hoor hij start weer!? Na rondje rijden en opnieuw starten is het probleem weer aanwezig.

Wat heb ik intussen geprobeerd:
- Alle zekeringen en relais nagekeken (ook bij ecu).
- Alle zichtbare connectoren bij motorkap en onder de auto nagelopen en behandeld met contact spray en opnieuw verbonden.
- Bougies getest en vonken
- Luchtfilter en slangen nagekeken
- Gasklephuis gereinigd
- Benzinepomp gecontroleerd (zoemt) daarnaast ook gekeken voor en na de benzinefilter of er benzine komt
- Olie gepeild
- Benzine (voor de zekerheid bijgevuld)
- auto uitgelezen geen foutmeldingen

Iemand enig idee wat er aan de hand is?
Ik hoor graag van jullie!

wiebedelaar

Geplaatst door wiebedelaar , lid sinds 11 maanden geleden

0 Reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.