Opel Kadett: motor valt stil als hij een tijdje loopt, start daarna erg moeiz

Bouwjaar: 1989, Brandstof: Benzine, Motorcode: C16NZ

Beste mensen,

Ook ik heb zoals velen hier problemen met mijn kadett. Het was altijd al zo dat het stationair lopen niet optimaal was (beetje te laag in de toeren), maar nu stopt de motor er vaak gewoon mee als je een tijdje aan het rijden bent. Soms verspringt de toerenteller, daarom heb ik het ontstekingshuis vervangen door een andere van de sloop. Dit heeft het probleem niet verholpen, de teller verspringt soms nog steeds. Het injectiesysteem heb ik al schoongemaakt, dit hielp ook niks. Ook de accupolen een uurtje los laten hielp niks.

Soms valt de auto stil als je bijvoorbeeld voor een stoplicht staat te wachten. Daarna start hij meestal redelijk makkelijk, maar soms niet.
Als je een tijdje rijdt stopt de motor ineens met inspuiten, of met ontsteken. Het motorlampje gaat dan branden, maar de computer achteraf uitlezen levert ook niks op.

Ik vermoed dus dat het de computer is, maar ik weet niet hoe ik dat met zekerheid vast kan stellen.
Alvast bedankt.


Groeten,
Nils

NilsBokdam

Geplaatst door NilsBokdam (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Kadett? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Ik denk eerder aan de toerentalsensor, waar die dan ook zit bij dit type.
Dat zou ook het verspringen van je toerenteller verklaren.

NilsBokdam (0), 13 jaar geleden

Bedankt voor je reactie. Dus de ontsteking die ik op de sloop heb gehaald is waarschijnlijk ook defect, en hiermee moet ik terug?

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Als de ontsteking een hall-gever heeft die het toerental meet, JA.
Maar controleer voor de zekerheid ook de bedrading en de stekker op de motor-ecu op beschadigingen of corrosie.

NilsBokdam (0), 13 jaar geleden

En dat heeft hij. Ik ben er vanmiddag mee terug geweest en heb een andere meegekregen. Tijdens het testritje heb ik de toerenteller niet raar zien doen, dus de auto moet maar weer even in de verzekering om hem op de snelweg stevig aan de tand te kunnen voelen. Ik laat wel weten wat het geworden is!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Kadett of stel zelf een nieuwe vraag.