Opel Zafira: Motor valt uit tijdens rijden

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Motor valt spontaan uit tijdens het rijden na ongeveer 15-20 minuten. Ik ka daarna wel proberen te starten, waarbij de startmotor wel normaal rond gaat, maar hij slaat niet aan.
Na 15 minuten stistaan doet hij het weer.
Dit is nu drie keer achter elkaar gebeurt. Er worden geen storingen opgeslagen in het geheugen van de regelmodule. Wat kan dit zijn?

JBD

Geplaatst door JBD (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Bertvb (0), 16 jaar geleden

Beste Jan,

ooit zoiets dergelijks gehad met een Astra. Wegenwacht erbij, en direct weer lopen! Kwartiertje rijden, en we konden Wegenwacht weer bellen!Maar daar was de startblokkering uiteindelijk het euvel.
Zou wel heel toevallig zijn als je dat ook hebt, maar je weet maar nooit!

m.vr.gr, Bert

JBD (0), 16 jaar geleden

Het bleek toch de regelmodule te zijn. deze kost bij de opel €1035,-, maar gelukkig wist de garage waar de auto is gerepareerd dat deze modules ook gerepareerd konden worden. Het repareren van dit soort modules kost €390,- (incl 2jr garantie op de reparatie). De auto rijdt inmiddels weer probleeemloos.
Het was een probleem met het aansturen van de bobine-module vanuit de regelmodule.

Toch Bedankt,

Jan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.