Opel Omega B aut stat: motorkoeling

Bouwjaar: 1997

Ik heb een Omega met X2.0XEV motor en airco. De temperatuuraanwijzer stond altijd exact in de midden, stationair of rijdend. Opeens liep de temperatuur op tot de ventilator aanslaat. Dat gaat nu al een hele tijd zo. Bij Opel geweest, daarna Winterplan gehad. Alles altijd OK. Deze week via Winterplan toch de thermostaat laten vervangen, maakt dus niets uit. Wat kan hier nog meer aan te doen zijn?

Joop5811

Geplaatst door Joop5811 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Omega? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

tijne (0), 19 jaar geleden

als je auto koud is de motor starten en stadioneer laten draaien.

dan onder de motor kap gaan voellen hoelang het duurt voor dat de slangen tussen de radiatur en de motor warm worden en als die warm wort kijken hoe hoog je meter staad binnen.

als die gewoon goed staad dan moet je gaan voellen of je radiateur overal goed warm wort of er geen koude plekken in zitten.

als dit niet zo is kan je nog even kijken of de lamelle van de radiateur niet dicht zitten met troep en viezigijt(kan je door stuiten met de tuinslang van de motor naar buiten spuiten)

en uiteraart kijken of er genooeg koel vloeistof in zit.
en je kan hem nog even ontluchten (als er ontluchtingen op zitten.

gr tijne

Joop5811 (0), 19 jaar geleden

Lijkt allemaal goed, als de temp meter in de midden staat begint de radiator warm te worden,geen koude plekken. Radiator schoongeblazen. Toch nog temp verhoging gedurende het rijden etc. Kan het aan de waterpomp liggen? Of aan de temp sensor van de aanwijzing? Waar is deze te vinden?

tijne (0), 19 jaar geleden

jij heb airco he?

hoe is die radiateur want die zit er voor is die ook goed schoon?

en verder kan het de pomp zijn okal kan ik me dat neit voorstellen.

als ik jou wat zou ik is even langs een garage rijden die een infra root temp meter hebben die kunnen de werkelijke temp van de motor meten en dan weet je wat meer laat dna ook gelijk de radiateur op verschillende platsen meten(dan weet je 100% zekker dat dat allemaal goed is).

verder zou ik op dit moment eve niks kunnen bedenken.

maar als je nu gewoon gaat rijden hoe warm wort hij dan en slaat de ven dan ook aan onder het rijden als de airco uit staat?

gr tijne

Joop5811 (0), 19 jaar geleden

Ja, ik heb airco. Die radiateur zit voor de gewone radiateur en is ook perfect schoon. Vandaag tijdens rijden kwam temp richting 98 grd maar ven sloeg niet aan (missch toch de meting?) Als de airco aanstaat draaien de ventilatoren en dan is er niets aan de hand.

tijne (0), 19 jaar geleden

nee omdat dat hij dan meer koelling heeft en dus kouder blijft.

maar zoek maar is een garage op met zoon meter die kan het je haar fijn vertellen.

gr tijne

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Omega of stel zelf een nieuwe vraag.