Opel Omega: Motormanagement lampje, tikkende motor, olielampje.

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: X2.0XEV E2

Hoi,

Sinds kort ben ik in bezit van een opel omega. Toen ik deze auto kocht zat er een slechte accu in. Onderweg naar de autoshop voor accu ging mijn oranje lampje branden en vrij snel daarna ging ook het olie lampje branden. Mijn eerste gedachte was, tankstation olie halen. Toen ik het oliepijl bekeek, bleek er nog zat olie in te zitten, volgens pijl stok, bleek er eerder teveel olie in te zitten. ( stond boven max) Verder op weg naar autoshop begon mijn motor zwaar te tikken, rattelen. Direct auto aan de kant gezet, en afgesleept. Mijn vraag is, waarom gaan beide lampjes branden, als er zat olie in zit, Heb zelf geen olie bij gedaan, en auto reed daarvoor prima. Volgens pijlstok geeft ie teveel aan. Ik durf in deze staat niet verder te rijden naar garage. Heeft iemand een verklaring voor mijn probleem, alvast vriendelijk bedankt, groet Richard.

canna

Geplaatst door canna (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Omega? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

MeindertS (0) PRO, 13 jaar geleden

Als het olielampje gaat branden wil dit niet altijd zeggen dat er te weinig olie inzit maar dat je oliedruk te laag is. Dit kan onder andere komen door een kapotte oliepomp. In dat geval zou de cilinderkop onvoldoende smering kunnen krijgen en dat zou ook het tikken/ratelen verklaren. Ik zou zelf eerst eens de oliedruk (laten) meten.

canna (0), 13 jaar geleden

Hoi,

Ok, bedankt voor de reacties. Waarom ik mij dit allemaal afvraag is volgende:
Omdat ik stil langs de snelweg stond, (heb meteen koppeling ingetrapt en kon hem op een tussenstrook op afrit parkeren.0 heb ik ANWB gebeld die heeft mij naar tankstation gesleept. Die hoorde mijn verhaal aan, keek naar mijn oliepijl en was tot de conclusie gekomen dat die motor nooit meer liep. Verlichting alles
Functioneerde alleen startmotor draaide niet. hoorde alleen klik. Ze hebben mij afgesleept naar dicht bijzijnde tankstation, en heb ik ons door een goede vriend laten ophalen halen. Enkele weken later dacht ik bij mezelf, stel dat die accu nu helemaal geen kracht meer heeft of niet bij geladen heeft. Heb toen een accu geleend, ingezet, starten lopen, nog steeds niet fijn geluid, maar liep toch. Oranje lampje brande wel. Ook gingen de meters op en neer. benzine enz. Auto uitgedaan en maar eens in gaan lezen op de Opel Omega. Dit is voor mn eerste Opel. Hiervoor Chevrolet Beretta, Mazda 323F. Mijn vorige werkgever had altijd peugot en citroen. Daarvan branden die lampjes continu, en mij werd dan verteld dat het een kwaaltje was van die auto's en kon er gewoon mee blijven rijden. En reed dan vele duizenden kilometers met die auto's. Bij mijn omega brand ie even, en in de soep.....waarom klappen de meters nu? Aangezien ik om mij heen, en hier verschillende reacties heb gehoord, laat ik hem maar even checken op bepaalde dingen.
Heeft er iemand nog tips waar ik, of de monteur op moet letten?.... Andere kopen is momenteel niet de oplossing waar ik eigenlijk naar op zoek ben. Heb sinds kort geen werk meer. moet weer solliciteren, en zit met mijn gezin. En vind het verder wel een fijne auto...

Voor de reacties en meedenken bedankt, Groeten Richard.

Uiteraard houd ik jullie op de hoogte.....!!!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Omega of stel zelf een nieuwe vraag.