Opel Vectra: Motorstorings lampje brandt

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 16v ecotec

Als je de storing uitleest dan geeft hij een probleem met de luchtmassa meter aan.Hij zegt dat de spanning te laag is.Als je hem uitleest dan meet hij stationair 0-4 kg/u op dat moment gaat het lampje branden,geef je gas dan loopt dit op en vervolgens gaat het lampje uit.Ik heb vervolgens de luchtmassameter vervangen en nu geeft hij stationair 3-5 kg/u aan,nog steeds teweinig blijkbaar want het lampje gaat nog steeds branden tot je gas geeft en de waarde boven de 5 kg/u uit komt.Nu verdenk ik de rembooster ,want als ik de rem ingetrapt houdt dan loopt de waarde op naar 8kg/u en dus gaat het motorstoringslampje uit.Wie heeft dit fenomeen wel eens bij de hand gehad en weet een oplossing voor ik de rembooster ga vervangen.

Mvg,

A van Middelkoop

MI16

Geplaatst door MI16 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

hofman (0) PRO, 17 jaar geleden

Wat is de foutcode(s)? zie evt.topic 21739

MI16 (0) PRO, 17 jaar geleden

Probleem is opgelost door de rembooster te vervangen,door defect membraam werd er valse lucht aangezogen waardoor de luchtstroom door de luchtmassameter te laag was.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.