Opel Astra: motorstuurapparaat defect

Bouwjaar: 2000

Betreft: Astra Station Y1.7DT
Volgens de dealer is het stuurapparaat defect. De code: 6235014 (opgegeven door de dealer). De auto rijdt nu op het 'noodprogramma', zelfs beter. De kosten zijn ruim ¤1300,= excl. Nu dacht ik om dit onderdeel 2e hands aan te schaffen. Ik heb nu het onderdeelnummer nodig wat op het stuurapparaat zou staan.

Wie kan mij vertellen hoe ik het stuurapparaat in de auto kan vinden?

Klacht: De motor verliest na ca. 5 minuten zijn kracht. Het controle lampje gaat aan en het vermogen komt dan direct en zelfs sterker terug. De Dealer dacht eerst aan de massameter. Het vervangen van de massameter maakte echter geen verschil.

Karim6137

Geplaatst door Karim6137 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Karim6137 (0), 19 jaar geleden

Inmiddels heb ik via een andere monteur vernomen dat deze problemen ook kunnen komen indien een luchtslang lek is of valse lucht aanzuigt. Het uitlezen geeft dan ook aan dat de massameter stuk is, terwijl die dus gewoon in orde is en het stuuraparaat dus ook. Verder onderzoek zal het uitwijzen. Ik weet nu dus ook dat de computer dus gewoon bovenop de motor zit, twee grote stekkers en alu ribbetjes.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.