Opel Vectra: Multiriem + spanrol vervangen!

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 16v automaat

Hallo, ik wil de multiriem en spanner vervangen, deze ga ik zelf doen, hebben jullie wat tips voor mij en het lijkt erop dat de motorsteun ook eraf moet.alvast bedankt voor de tips.
groet danny

cuprapower

Geplaatst door cuprapower (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Willem12089 (0) PRO, 16 jaar geleden

Jupz motor op hangen aan een zijde of de krik eronder om hem te onder stenen

Motor steun los

en goed kijken hoe de riem zit.

Let op veer van de spanner is erg sterk, kan behoorlijk pijn doen als ie gaat.

Willem

anoniem-1573996169 (0), 16 jaar geleden

de veerspanner moet je even blokkeren doormiddel van een stalen pennetje of boortje van 4 mm je trekt de spanner op spanning en dan zie je op een gegeven moment een gaatje dat in lijn komt te liggen met een ander gaatje in het huis,koop even een nieuwe voordat je hem verwijderd dan zie je wel wat ik bedoel die is al geblokkeerd,en na monteren dat pinnetje verwijderen.

cuprapower (0), 16 jaar geleden

hallo beste heren, helemaal mee eens met jullie, alleen is er mij een verkeerde onderdeel meegegeven, een spanrol van de distributie i.p.v de looprol, daar zit ik nu op te wachten, ik laat het weten hoe het verder is gegaan, maar de tips tot nu toe van jullie is wereld's, bedankt alvast.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.