Opel Vectra: Cruise controle schakelt zchzelf soms uit

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: Z18XE

Goedendag profi's en andere geinterresseerden.

Op het moment hebben wij een Vectra C staan waar de cruise contrle soms helemaal uitschakelt indien de snelheid word opgehoogd met behulp van de schakelaar. ik heb zojuist zelf proefgereden, van alles geprobeerd maar het lukte mij met geen mogelijkheid om de klacht van de klant te ontdekken.
O ja, een tijd terug stond dezelfde auto met de ramen half open toen de klant bij de auto kwam, kan dit iets met de sloten zijn?

Alvast bedankt voor de belangstelling en eventuele reacties.

Groeten van Teun.

runtoteun

Geplaatst door runtoteun (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

marcel7031 (0) PRO, 16 jaar geleden

Bij een Opel kan je helaas van alles tegenkomen. Kijk eens naar de (stekker) aansluitingen in de deurstijlen. Wie weet. Probeer proef te rijden met de klant, vraag hem anders nog meer te letten op de omstandigheden wanneer dit optreedt.
Een cruise control stopt als er een koppelings- of rempedaal bediendt word, schakelaars niet los oid?

downforthecause (0) PRO, 16 jaar geleden

Geen foutcodes in je CIM?
Enne inderdaad proefrijden met die klant misschien rijdt hij wel met zijn voet op de koppeling oid.....

bulty (0), 16 jaar geleden

even een gek idee,
wordt bij het verhogen niet de uitschakeltoets bediend ? deze zijn vaak gevoeliger dan de andere functietoetsen

marcel7031 (0) PRO, 16 jaar geleden

Ooit eens meegemaakt dat de veer van één van de pedalen los zat waardoor de remschakelaar even bediend werd.
PS alle remlichtlampjes ok?
Automaat?

runtoteun (0) PRO, 16 jaar geleden

Gistern de schakelaar schoongeblazen en ingespoten met WD40, pedalen en schakelaars gecontroleerd en dit ziet er allemaal gewoon goed uit. Ik wacht nog even af (samen met klant).

Bedankt voor reacties,

groeten van Teun.

avonk (0), 16 jaar geleden

Ik rij ook met zo`n vectra. Er valt geen pijl op te trekken wanneer de cruise hem eruit gooit. Auto onder garantie gekocht, maar je wordt voor gek versleten want als de monteur (mee)rijdt doet hij normaal. Terwijl ik inmiddels al heel wat cruisecontrol auto`s gereden heb. Hij is uitgelezen en zelfs een richtingaanwijzer gewisseld met een andere vectra.
Ik verwacht dat het uiteidelijk in de regelunit zit. http://nl.remanufactor.com/

opc8275 (0) PRO, 16 jaar geleden

wat betreft de ramen : als je te lang op de afstandsbediening duwt ( openen ) dan gaan de ruiten open ;
de cruise control zal een slecht contact zijn in de CIM ( module achter stuur ) ; probeer maar eens als je cruise ingeschakeld is en je beweegt met de pinkerschakelaar ; bijna zeker dat hij dan uitvalt .
Is een beetje bekend bij de vectra C

COX (0) PRO, 16 jaar geleden

Het probleem met de ramen hebben we ook al meegemaakt en dit zit, zoals opc... het zegt, in de schakelaar. Ongewilt is de open toets iets te lang ingedrukt geweest. Voor de cc zelf, probeer eens een andere schakelaar.

En een tip -niet van toepassing op dit probleem- de cruise control van opel werkt pas wanneer er een keer op de rempedaal gedrukt is.
Probeer het maar eens, start de motor en vertrek zonder op de rem te drukken, de cruise control activeert zich niet. druk eenmaal op de rem en je kunt hem wel activeren.

opc8275 (0) PRO, 16 jaar geleden

Het probleem zit in de schakelaar ? wat bedoel je daarmee ?

reggiereg (0), 16 jaar geleden

Heb 2 jaar lang dezelfde problemen met de Cruise control (uitvallen bij snelheid verhogen, als je de bocht om gaat schakeld de cruise control zelf in Etc..)
bij toeval kwamen ze er in de garage achter dat als je de schakelaar er uit haalt en in de schacht kijkt dat de 4 contacten van de Cim niet goed contact maakten,
ze hebben met een omgebogen paperclip de pennetjes met veren weer zo losgemaakt dat ze er alle 4 weer even ver uitkwamen en daarna de schakelaar op
de officieele wijze weer gemonteerd, heb daarna nog 80000km afgelegt met een goed functionerende Cruise control --Suc6-- er mee.

avonk (0), 16 jaar geleden

Gaan we binnenkort eens proberen, bedankt voor de tip

appie508 (0), 14 jaar geleden

hoi ik heb hier een opel zafira 2001
remlichten doen het niet ik heb al nieuwe remschakelaar er in gezet dubbelpollig met crousecontrol
ik meet op de rodedraad 12v en als ik de schakelaar indruk dan komt wel 12v op de bruine draad en als de schakelaar loslaat dan meet ik niks op zwart/gee draad en ook niks op de zwarte draadweet iemand wat er stuk is ik twijfel veel aan crosecontrol module

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.