Opel Omega: MV6 loopt op 3 cilinders

Bouwjaar: 1997, Brandstof: LPG, Motorcode: X30XE

Goeienavond collegae!

We hebben hier een omega met een vreemde storing. Nadat de koppen gereviseerd zijn loopt de gehele linker cilinderrij niet meer mee. De ontsteking werkt ALLEEN op de rechter cilinderrij. BDP signaal en nokkenassensorsignaal zijn beide met scope gecontroleerd en goed bevonden. Inmiddels nieuwe bobine gemonteerd, omdat het vermoeden bestond dat daar het probleem zat! De aansturing van de bobine is in orde, dus zou dat het euvel zijn toch? Nieuwe Bosch bobine gemonteerd en hij doet EXACT hetzelfde...

Foutcodes bij uitlezen:

94 - Hall-sensor, hoge spanning (lees: nokkenassensor)
31 - Toerental-signaal, geen signaal

Nu heb ik zelf nog het vermoeden dat de bougiekabels dit veroorzaken, maar dat lijkt me toch stug, aangezien we die van de linker rij vervangen hebben door siliconenkabels die we zelf op voorraad hebben. De weerstand van de kabels van de linker rij variëren tussen 3,5 en 7 K.Ohm. Lijkt me in orde toch? We hebben ook de kabels op de bobine omgedraaid, en dan loopt de rechter rij! Dus de bobine geeft geen vonk op de linkerzijde! Maar waarom...

alvast bedankt voor het meedenken!

m.vr.gr.
Sytze & Sjoerd

en oh jah... De tandwielen zitten nu goed op de nokkenassen, en de distrubitie staat op honderdsten van millimeters goed!!!!

Luiehond

Geplaatst door Luiehond (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Omega? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Luiehond (0) PRO, 14 jaar geleden

Bleken toch de bougiekabels te zijn. Wel vreemd dat ze aan de andere zijde van de bobine wel vonkten. Nu ordinaire siliconenkabels erop gezet en de bougies iets wijder gezet en het loopt als een zonnetje.

Sytze

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Omega of stel zelf een nieuwe vraag.