Opel Corsa: na afzetten contact en verwijderen sleutel blijft de auto lopen

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: y17dtl

na verwijderen sleutel bleef de auto doorlopen . Na aan zetten verlichting gaat de motor uit . Bij ons in de werkplaats werkt alles goed . Klant heeft deze storing nu twee maal gehad .

Ook is de de remlichtschakelaar stuk . Remlichten bleven branden en er was een foutcode op de remlichtschakelaar .

Zou het niet uit gaan van deze corsa in het contactblokje zitten , heeft iemand dit al eens meegemaakt .

mvg Harrie Luikens

bandenman

Geplaatst door bandenman (0) PRO , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Het zou een mogelijkheid kunnen zijn Harry..

Er zal ergens ( wat van ) spanning op blijven staan, en na het inschakelen van het licht valt de spanning weg en slaat de motor af..

Heeft de klant soms iets ingebouwt / vervangen of gerepareerd of is het spontaan ontstaan ?

Gr Stefan

bandenman (0) PRO, 14 jaar geleden

Nee er is verder niets bij gekomen of ingebouwd . Maar intussen na goed overleg en praten met de klant , zijn we erachtergekomen dat zekering nr 38 van de links achterlicht ook is geknapt . De klant heeft deze zelf vervangen . Dat schijnt nu tweemaal te zijn gebuurt in 1 week tijd . Lijkt me toch de moeite dat we daar even zoeken .

opc8275 (0) PRO, 14 jaar geleden

kijk maar eens naar de lampen van je achterlicht . Vermoedelijk zit er een verkeerde lamp in , ofwel geoxideerde contacten

danny1929 (0) PRO, 14 jaar geleden

Of zit er een trekhaak op en is de aansluiting 58L aan 54G doorverbonden? Het kan ook zijn dat er een enkelpolige lamp in een dubbele fitting is gedraaid waardoor er een brug onstaat. De kans is dan groot dat het het linker remlicht met het linker achterlicht is!!!!

marcel7031 (0) PRO, 14 jaar geleden

Kijk ook even goed of de juiste zekering wel in de juiste positie zit! En geen teveel aan zekeringen? Of te weinig..........

bandenman (0) PRO, 14 jaar geleden

Het probleem met de verlichting mischien opgelost klant heeft een enkele lamp op een dubbele functie geplaatst . Daardoor de remlichten en de foutcode op de remlichtschakelaar .
Het probleem van het doorlopen na afzetten contact doet zich bij ons in de werkplaats niet voor alles werkt naar behoren .

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Maar met zo'n probleem als een verkeerde lamp, kan je uren zoek werk kosten en het kan de meest gekke problemen veroorzaken..

bandenman (0) PRO, 14 jaar geleden

Waarschijnlijk alles opgelost . Klant had een lampje stuk heeft deze zelf vervangen ( verkeerde lamp gemonteerd ) toen zijn alle problemen begonnen .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.