Opel Vectra: Na motorswap wil ie niet starten

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: X20XEV

Hey iedereen,

Ik zit met een Vectra B1 X20XEV. Een kennis van me heeft mijn nokkenassensor willen vervangen met desastreuze gevolgen: Motor kapot.

Dus op zoek naar een andere motor en we hebben er eentje gevonden. Deze komt van een Vauxhall Calibra X20XEV. We hebben alles van elektronica van de oude motor op de nieuwe motor overgezet en de motor in de wagen gelepeld. Nu draait hij wel maar slaat niet aan. Na nader onderzoek blijkt dat hij wel brandstof krijgt maar mijn bougies vonken niet.

De wagen kan niet gesleept worden naar een Opel-garage mits ik met een gecleande tuningbumper zit en dus ook geen sleepoogkap meer heb en €150 betalen aan wegenwacht voor nog geen 7 kilometer vind ik belachelijk absurd.

Omdat zijn motor elektronica niet ver reikt en ik er niets van ken wil ik via deze weg vragen wat het probleem allemaal kan zijn. Ik dacht aan de startonderbreker of een breuk in een kabel maar waar of hoe moet ik het probleem zoeken? Wie kan me zeggen waar het probleem zich bevind en hoe ik dit moet oplossen?


Grtz Nick

VectraSeth

Geplaatst door VectraSeth (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

jan5047 (0) PRO, 10 jaar geleden

Kom ik meer tegen deze soort bumpers , dan heb je een probleem kun je hem niet op een auto ambulance rijden en dan naar de garage, de oorzaak is moeilijk te zeggen stekkers vast , massa overal goed, meten zal moeten gebeuren

VectraSeth (0), 10 jaar geleden

De bumpers, das een keuze die je maakt. Heb me ook ineens laten inschrijven in een wegendienst voor wanneer (hopelijk de eerste decenia niet meer :D) een volgende keer.
Was al bang dat ik het moet gaan uitmeten maar zou niet weten waar te beginnen. Opel-garage zegt ook dat moeilijk zo te zeggen is dus... Denk dat ik niet veel keuze heb behalve mijn voorbumper los te maken en dan zo te laten slepen met een sleepkabel. Dat valt nog mee maar nadien er terug op monteren... Wat een kl*rejob :p

Grtz

Ralf_Jensen (0) PRO, 10 jaar geleden

Je kunt de voorbumper laten zitten, en gaan duwen !! Het is nog géén 7 kilometer. (eventueel tussentijds wisselen van duwer).

VectraSeth (0), 10 jaar geleden

Met 2 hoofdbanen op je weg is dat geen optie :D

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.