Opel Corsa: Na uitlezen foutcode

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2 16 ecotec

Beste mensen ik heb begin december een corsa b 1.2 16v ecotec voor me vriendin gekocht fijn karretje reed heel lekker van de week moest ik er mee naar me werk en stond voor het stoplicht temp van de auto liep ineens op tot einde temp meter dashboard begon daaarna soort ratelend geluid te maken en benzine meter gaf aan dat ie halfvol was.

Ik rijd op de parkeer plaats van me werk en niks meer viel ineens uit.

Ik in me pauze naar de opel die zijde dat de hand computer van hun aangaaf dat er problemen waren geweest met toerental sensor maar er was geen melding geweest op dashboard sinds dat wij de auto hebben verder ook totaal geen problemen gehad.

Vanavond naar vrienden geweest staan voor het stoplicht wil optrekken en kapt er ineens mee. Toen juist geen hoge temp.

Bijna na een half uur wachten deed hij het weer. Ik wilde zeker voor het on zekere nemen en ging nog stukje extra om maar viel mij op dat de motor een hoog naaimachine geluid maakte bij het starten wat ie eerst niet deed en soort ratel dat hoorde ik tijdens het rijden. Zaterdag had ik de olie al nagekeken en die was mooi op peil koelvloeistof was ook netjes rook gewoon zoet en zat geen olie in.

Net na het extra rond rij ik voor ons huis ook de parkeer plaats op en hij kapt er weer mee nu start ie helemaal niet meer je hoort wel een soort banden leeg loop geluid maar verder niks. Start motor doet naar mijn iedee niks meer.

Wat zou dit in gods naam kunnen zijn heb de auto bij een handelaar gekocht en de garantie is al reeds voorbij was maar 3 maanden.

Heb verder nooit problemen gehad met de auto maar dit vind ik wel ernstig de auto heefft pas net 148.000 km gelopen.

Is dit iets wat iemand die handig is zelf kan oplossen of is beter om naar de garage te gaan rijd zelf in oude nissan sunny en is met carb dus geen injectie en die heb ik zelf opgeknapt maar met die electronica kom ik niet ver is niet echt mijn ding.

En als jullie het wat zegt wat zou het kunnen zijn en kan je dat zelf en zo niet wat zouden de kosten ongeveer zijn.

raymon83

Geplaatst door raymon83 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

raymon83 (0), 17 jaar geleden

Probleem is verholpen zonder hulp helaas van hier uit maar is gelukt was de rpm en krukas sensor en start motor kapot

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.