Opel Astra: Niet meer starten.

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: y17dt

Ik krijg een auto binnen van klant die totaal niet start, Klant heeft al eerder problemen gehad van stilvallen, niet direct aanslaan maar nu slaat hij totaal niet meer aan. Na uitlezing van storing geheugen krijg ik "Storing in regelcircuit injectiepomp (rotor/nokkenring)"
Nu kan ik niet vertellen welke p code het is maar ik hoop dat iemand mij hier meer kan over vertellen op wat de oorzaak kan zijn, mijn eerste gedacht is EDU maar omdat het zo mechanisch klinkt twijfel ik. Ook wanneer ik fout verwijder en start komt ze niet terug maar wanner ik dan start met startpilot draait motor even en komt storing onmiddelijk terug.

Nu is mijn vraag wat eventueel de oorzaak kan zijn. Of je dit al meegemaakt hebt.


Alvast heel bedankt,

Geplaatst door

Vex (0)
badge

al 17 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

9 van de 10 keer is toch de ecu van de inspuitpomp defect. Komt vaak voor dat als de motor goed warm is deze spontaan uit valt.

Astra27 0
badge

16 jaar

Al vaker gezien, waarschijnlijk laat soldering op print van EDU los. Dit kun je zelf vaak weer solderen.
Scheelt toch weer plm. E.1500,-

Jerommeke01 0
badge

16 jaar

bedankt, klant heeft auto naar opel garage gedaan en daar hebben ze de edu veranderd, ik wou die andere opendoen voor mss terug te maken maar mocht niet van klant, maar ja het is toch opgelost.

Vex 0
badge

16 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.