Opel Kadett: Niet starten

Bouwjaar: 1991

Ik heb een opel kadett 1.8 frisco uit 1991.
De auto wilde niet starten; dus uiteindelijk was de accu bijna leeg. Heb de accu eruit gehaald, helemaal opgeladen en daarna er weer in gezet.
Bij starten doet ie niks; ik hoor een klik (waarsch. startrelais) maar verder doet de startmotor niets. Ook hoor ik de brandstofpomp niet meer bij het contact aanzetten.

Ik heb uit een handboek gelezen dat je je lichten aan moet doen en dan kijken of ze minder fel branden tijdens het starten. Daarmee zou je kunnen zien of het probleem in de startmotor zelf zit.
Echter de lichten bleven net zo hard branden.
Door de combinatie van de startmotor en de brandstofpomp die het niet doen, zit ik te denken dat het misschien in het contact zit?? Kan dat?

Voor de rest doet de binnen- en buitenverlichting het wel naar behoren.

Heeft iemand hetzelfde meegemaakt of weet iemand wat ik hiermee moet?

Alvast bedankt

Tom11518

Geplaatst door Tom11518 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Kadett? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

startmotor vermoedelijk defect of massastrip op de motor.

MartijnGR (0) PRO, 19 jaar geleden

Als je contactslot stuk is hoor je vrijwel niks, als de massastrip stuk is, krijgt de startmotor ook geen stroom en start dus niet.

Tjet (0), 19 jaar geleden

Ik heb ook dit probleem met mijn kadett D van 1983.
Mijn contactslot is stuk. Als ik gewoon start, hoor ik een tik. Bij mij lukt het als ik de sleutel volledig doordraai en dan een klein beetje terugkeer. Plots slaat de startmotor aan!

Groeten, Tjet

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Kadett of stel zelf een nieuwe vraag.