Opel Astra: niet starten en managementlampje brand

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6sz

Donderdag 24 december 2009, schaf ik een 2ehands autootje aan. Een Opel Astra uit 96. Bij het afhalen zijn er geen problemen te signaleren.

Vrijdag, zaterdag en zondag blijft hij stil staan voor de deur en maandag ga ik wat boodschappen doen, tanken, bandenspanning checken, je kent het wel. Niks aan de hand hoewel hij even een heel klein beetje moeite heeft met starten. Ik dacht; dat zal wel door de kou en het stil staan komen, aangezien het een paar seconde duurde.

Dezelfde avond (de 28e) ga ik samen met mijn vriend een stukje rijden, even ter kennismaking. Ook op dat moment heeft hij even kort moeite met starten, maar slaat na een paar seconden aan en rijden maar.

Na het rijden wil ik mijn radio aansluiten, 's middags de cd-speler al uitgeprobeerd, maar nog niet de radioaansluiting, want deze was afgeknipt, wel kon ik testen of de kabel het nog deed door deze gewoon even in contact te brengen met de ingang, niks aan de hand.

'S avonds na het halen van een mannetje sluit ik deze aan op de kabel en steek de stekker in de speler. Echter gaat na een seconde een soort getingel af, een wisselend piepgeluid en knippert het lichtje van de speler.
Ik zet snel mijn cd speler uit en weg is het geluid.
Ik koppel de boel los en besluit om dat de dag erna te fiksen.

Dinsdag de 29e wil ik de auto starten met een gekopieerde sleutel zonder transponder (hier wist ik op dat moment nog niets vanaf) en mijn auto wil starten, maar lukt niet (weet niet zeker of hij al een klein beetje aansloeg en toen weer uitviel, dit zou dan een in fractie geweest moeten zijn).
Mijn motormanagement lampje begint te knipperen, starten Ho maar.

Na zo'n 5 keer starten liep mijn accu leeg en kon ik er verder niks meer mee.
Ik heb daarna de polen van de accu ontkoppeld en 45 minuten later weer verbonden met de accu en startte opnieuw, maar dit keer met de originele sleutel (met transponder) door een te kort aan batterij dacht ik dat hij daardoor ook nog niet kon starten, dus:

Dezelfde avond (29e) heb ik de auto van mijn vriend ernaast gezet en heb de accu's met elkaar verbonden, mijn bougiekabel met bougie op de motor gelegd en met de oude sleutel gestart. Ook dit had geen succes, er kwam geen vonk van de bougie af.
(en ja, ik weet dat als hij zijn spanning niet kwijt kan je de boel op kan blazen)

Het lampje van het motormanagement brandde nu in plaats van het knipperen, maar deed verder niks. Je hoorde wel dat er vermogen van de accu onttrokken werd (startgeluid, maar zonder daadwerkelijk te starten).

Dus nu zit ik met de vraag, waar ligt het nu aan?

Stuk vriezen/doorbranden van de rotor?
Stuk vriezen van de bobine...

Kom maar op met de suggesties....
Alvast bedankt

missy.

Geplaatst door missy. (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kleijn (0), 14 jaar geleden

twee keer ??

missy. (0), 14 jaar geleden

Ja, ik denk, ik zet hem ook onder een andere noemer zodat er misschien nog meer mensen met me mee kunnen denken..
deze titel zal vast meer mensen aanspreken dan de andere...

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Blijft het lampje nu nog steeds knipperen op het dashbord ? Anders moet dit eerst verholpen worden, anders krijg je hem niet meer aan de praat ( startblokkering )

Je andere probleem, is dat niet toevallig een zwakke accu ? Draait de motor dan ook zwak of langzaam rond tijdens start pogingen ?

Anders eerst zorgen voor een volle accu, doet hij nog hetzelfde, loop dan eens de bedrading van de accu naar startmotor na, haal ze even los en schuur de contacten op, loop ook de massa van de accu naar motor en carosserie even na en maak die ook schoon.

Gr Stefan

missy. (0), 14 jaar geleden

oke, dankjewel ga ik proberen..

Je hoort binnenkort van me

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.