Opel Astra: Motor over de 100graden na lang op de snelweg

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.7dti

Het volgende probleem doet zich voor:

Als ik op de snelweg rij en daar zo'n uurtje blijf en dan weer van de snelweg afga en bijvoorbeeld file moet rijden of gewoon in de bebouwde kom rij, wordt mijn motor erg warm soms over de 100graden(?) mijn kachel blaast dan alleen nog maar koude lucht.

Wat kan ik hieraan doen? Is dat de koelvloeistof of toch iets anders?

Hoor het graag.

rolfoow

Geplaatst door rolfoow (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

nonkelpater (0), 14 jaar geleden

Wanneer je te weinig koelvloeistof hebt merk je dit inderdaad door een hoge temperatuur en een kachel die enkel koude lucht blaast. Dringend bijvullen en opvolgen of het niveau goed blijft, zoniet riskeer je de cilinderkopdichting te verbranden. Het is best mogelijk dat er ergens een koelvloeisoflek is (waterpomp, darmen, cilinderkopdichting, thermostaat,.....). Als het lek niet al te groot is kan je proberen een medicijn in de koelvloeistof te gieten dat het lek dan mogelijk afdicht. Heb zelf goede ervaringen met Marly wat dit betreft. Hoewel sommigen dit een lapmiddel vinden (waar ze overigens gelijk in hebben) zou ik het vanwege de lage kostprijs (+-10 euro) als eerste stap proberen. Dit is trouwens iets wat je zelf kan doen zonder al te veel kennis van automechanica. O ja, koelvloeistof bijvullen met koelvloeistof, niet met gewoon water, zeker niet bij deze buitentemperaturen.

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Je kan vanalles proberen wat Hugo aangeeft, maar ik raad je aan die troep voor de in het koelsysteem te gooien te strengste af.

Vroeg of laat krijg je er gegarandeerd problemen mee, vaak dicht het niet eens het lek af en na verloop van tijd verstopt het koelsysteem / kachelradiateur, Als je een lekkage hebt, moet je deze gewoon verhelpen, wat ook het probleem is, zo'n toevoeging is geen oplossing en verhelp je het probleem niet mee, al kost het potje maar 10 euro, achteraf ben je een veelvoud kwijt.

Controleer het koelvloeistof peil eens bij koude motor en vul zonodig bij, zie je nergens sporen van lekkage ?

Gr Stefan

rolfoow (0), 14 jaar geleden

auto verkocht had voor 2000euro kosten moeten maken dus verkocht...
bedankt voor de reactie en de hulp!

rolfoow (0), 12 jaar geleden

kan gesloten worden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.