Opel Calibra: Nokkenas, klepstoters

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: v6

Hallo

Ik heb een hele vervelende tik in mn motorblok. Mij is verteld dat er een klepstoter stuk zou zijn. Ik heb nu het kleppendeksel verwijderd. Nu ben ik bezig met de nokkenassen te verwijderen. Hoe krijg ik deze los? En de klepstoters zijn die makkelijk te vervangen?

Ook zat er veel olie bij mijn bougies, kan dit kwaad, op zich liep mn motor niet slecht afgezonderd van het getik.

Gr Jos

Jos R

Geplaatst door Jos R (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Calibra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

dockedmarc1 (0), 14 jaar geleden

om de nokassen te verwijderen zal denk ik de kop er af moeten, als je tenminste de lagerschalen niet kunt los schroeven.
weet je ook welke klepstoter er kapot is?? er zitten er namelijk 24 in, en er zal maar 1 of 2 stuk zijn.

het lijkt mij verstandig als je er niet zo veel verstand van hebt (begrijp me niet verkeerd) om dit door iemand te laten doen die weet wat hij doet.
als ik alleen al denk aan hoe bv de distributie bij deze motoren zit (waarschijnlijk moet dat ook los) dan is het nog wel een klus.

ik hoop dat je hier iets aan hebt.

marc

Jos R (0), 14 jaar geleden

Hallo Marc

Bedankt voor je reactie,

Ik heb de kleppendeksel verwijderd. Ik kijk nu op 2 nokkenassen. Die liggen nu ook deels los. De distributie zit links van de motor. Die zal er idd afmoeten voordat ik de nokkenassen kan verwijderen. Voor het terugplaatsen heb ik een monteur. Het liefst doe ik het uitelkaar halen zelf.

jethro (0), 14 jaar geleden

Helemaal niet verstandig om daar als leek mee te gaan sleutelen!
Laat eerst maar eens een expert naar het getik kijken, kost natuurlijk wel wat maar dat is niks vergeleken met de schade die een leek kan veroorzaken.
En over dat zelf los halen.........................laat ff die monteur mee kijken, bespaart later een hoop ergernis.
De distributie-set kost €245,- en is nogal complex om te monteren, heb je speciaal gereedschap voor nodig.
Een tandje verkeert en een paar kleppen krom.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Calibra of stel zelf een nieuwe vraag.