Opel Astra: ODB Interface

Bouwjaar: 1995

Hallo,

Ik kwam terecht op een website waar OBDII Interface werden verkocht deze kon je dmv een usb stekker verbinden met een PC. Nu ben ik een beetje met google gaan rond zoeken op internet en naar ik heb begrepen verbind je dit apparat dmv een stekker met de auto en kan je dan met software veschillende gegevns uitlezen.
Mijn vraag is nu zit er op een Opel Astra uit 1995 zo'n ODB2 aansluiting?

Bij voorbaat dank,
Cunningwizard

CunningWizard

Geplaatst door CunningWizard (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Bartje900 (0), 19 jaar geleden

Nee, dit gaat niet werken. OBDII is op Amerikaanse voertuigen vanaf 1996 beschikbaar, op Europese voertuigen is dit nog veel later. Opel (benzine) motoren zijn in principe vanaf 2001 OBDII compatible (De Z-motoren). Dieselmotoren zijn pas vanaf 2004 officieel OBDII als ik het goed heb.

CunningWizard (0), 19 jaar geleden

Weet u toevallig welk protocol dan wel gebruikt is bij mij astra?

Bartje900 (0), 19 jaar geleden

Dat zal ik even na moeten vragen. Opel heeft zijn eigen protocol volgens mij. En ik denk niet dat ze dat zomaar vrijgeven. Ik ben zelf voor mijn 1999 Astra aan het kijken, die is ook niet OBD-II compatible.

CunningWizard (0), 19 jaar geleden

Als je erachter komt zou ik het graag willen weten.
Al vast bedankt.

Bartje900 (0), 19 jaar geleden

Ik heb vandaag geinformeerd, volgens een collega werkt GM met VPW (Variable Pulse Width), hiervoor heb je een bepaald soort interface nodig.

Verder had in de tijd van OBD-I elke fabrikant zijn eigen protocol. Op het moment dat je kunt communiceren met de computer heb je dus ook nog alle informatie van de fabrikant nodig om de data te interpreteren. Zelf bouwen is dus geen optie, verder heb ik nog even op internet gekeken.
Er zijn wel interfaces met software te koop, maar de bedragen die daarvoor gevraagd worden zijn waarschijnlijk hoger dan de dagwaarde van je auto.

Ik ben bang dat het niet gaat werken.

CunningWizard (0), 19 jaar geleden

Das jammer iig bedankt voor het delen van deze info.

chaan (0) PRO, 19 jaar geleden

VPW wordt inderdaad door GM begruikt, maar hoofdzakelijk voor Amerikaanse modellen. Opel gebruikte in 1995 eigen protocollen.
Deze zijn zeker niet uit te lezen met OBD-2.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.