Opel Omega: olie lekkage

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.5 v6

We hebben inmiddels al veel gedaan aan onze omega. Nieuwe kachelradiator, nieuwe koppakking, kleppendekselpakking, en dan alle draagarmrubbers en ga zo nog maar even door. Nu hebben we sinds een paar weken olielekkage. We merkten dit doordat als ie ergens lang genoeg stond er olie op de grond ligt. Dit is echt moterolie. De bak alles zit onder. Je ruikt niks dus het komt niet op de uitlaat terecht. Ze dachten weer de koppakking maar die zit er net 15000 km onder. Dus wat kan het eventueel nog zijn. We vinden het een heerlijke auto. Maar als het toch weer de koppakking denken we toch er mee te stoppen.

patricia98

Geplaatst door patricia98 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Omega? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Hans4040 (330) PRO, 12 jaar geleden

Maak eerst alles schoon wat onder de olie zit en kijk dan waar hij lekt...kan van alles zijn: koppakking, klepdekselpakking, oliekeerring, etc.

patricia98 (0), 12 jaar geleden

Ja dat hebben we net gedaan. We hebben ook maar even het oliepijl nagekeken maar die is goed. Dit doen we morgenochtend ook nog even. Dan is ie namelijk goed koud. Nu hebben we het namelijk gedaan nadat ie 1,5 uur stil stond.

Hans4040 (330) PRO, 12 jaar geleden

1,5 uur wachten alvorens te peilen is lang zat...morgenochtend staat hij op het zelfde peil.

rene9506 (0), 12 jaar geleden

Is de oliepomp goed?
En de pakking van het oliefilter?

patricia98 (0), 12 jaar geleden

Hij heeft net 2 weken geleden een kleine beurt gehad met apk toen was ook nog alles nog mooi droog. Maar maandag gaat ie weer debrug op. Hij is namelijk nu weer schoon en dan gaan ze kijken of ze zien waar het dan vandaan komt.

jackvectrac2.0ne (0), 12 jaar geleden

Ik gok dat het de krukas keering is die achter in het blok zit.

Gr Jack

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Omega of stel zelf een nieuwe vraag.