Opel Astra: Olie verbruik astra 1.6 8v

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 8v

Hallo, wij hebben een Astra 1.6 8v met 70.000 km op de teller. Het probleem is het olie verbruik. Eén keer in de twee maanden moet hij terug naar de garage om olie bij te vullen. Er gaat elke keer ongeveer 1 liter in. De garage gaat er nu dikkere olie indoen maar dit lijkt mij geen oplossing. Volgens de garage ligt het ook aan mijn rij-gedrag ( ik rij gewoon normaal). Ook zeggen ze dat de sensor te snel reageert, maarja dan hoeven ze niet om de twee maanden een liter olie bijtevullen lijkt mij.
Weet iemand een oplossing

groetjes.

Astor

Geplaatst door Astor (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

christchurch (0) PRO, 17 jaar geleden

Mijn ervaring is dat de motor inwendig vervuild is, wat olieverbruik tot gevolg heeft, de motor inwendig reinigen met inwendige motorreiniger van pro-tec, of van forté, 95% kans dat het over is.

pe3hmp (0) PRO, 17 jaar geleden

het kan vanalles zijn, forte motor flush kan wel eens handig zijn, maar bij auto's van nog geen 3 jaar oud lijkt me dat vreemd.

ik zou eerder zoeken in zaken als een lekkende kering of een kapotte(vastzittende) olieschraapveer.

christchurch (0) PRO, 17 jaar geleden

pe3hmp heeft wel gelijk met zijn forte motorflush, gebruik zelf met deze klachten altijd eerst pro-tec engine flush, en daarna een blikje oil booster, ook van pro-tec. Van dikkere olie zal het prbleem op den duur alleen maar toenemen. De olie die je nu gebruikt is prima voor dit soort motoren.

Astra'94 (0), 17 jaar geleden

Dat is niet meer normaal!
De 8v's zijn over het algemeen erg zuinig met de olie.
Ik ververs het 1x per jaar en vul in die tijd ook niets bij. Daar rijd ik dan zo'n 12000km mee.( ook een 1.6 8V)

pe3hmp (0) PRO, 17 jaar geleden

Mijn 1.6 8 klepper hoef ik eigenlijk ook nooit bij te vullen(enkel verversen bij een beurt) en dat is een 1999 met 117.000 op de teller

totto (0), 17 jaar geleden

Myn Astrag Van 1999 Heeft Het Zlfde Probleem
Als Er Te Weinig Olie Op Zit Begint Hy Te Tikken In De Klepen
Word Wel Minder Door Dikere Olie Maar Het Probleem Is Nog Niet Helemaal Weg Gr Totto

R. Bierhuizen (0), 17 jaar geleden

Mijn Astra 1.6 sport uit 2002 heeft ook olieverbruik. De eerste 25.000 km (heb hem vanaf zijn 13e kilometer) tot aan zijn eerste beurt geen enkel verlies. GEEN DRUPPEL! De eerste melding kreeg ik op de boordcomputer na 33.000 km en nu is het na ongeveer 4.000 km dat ik een melding krijg voor oliepeilcontrole. Olie bijvullen (1 liter) en rijden maar. Motorisch merk ik niets, maar één ding is opvallend. Zodra het kouder gaat worden in dit land (zeg onder de 14 graden) dan verschijnt er mayonaise aan de dop en peilstok. Ik heb geen verlies van koelvloeistof en ik rij vaak genoeg om het vocht door stilstand buiten de deur te houden. Mijns inziens moet er ergens een lek zijn, want het lijkt mij dat het vocht niet uit de olie zelf komt (5 of 10W40 diverse goede merken). Helaas geen oplossing voor jouw probleem, want ik ben geen techneut, sorry.

stefan84 (0), 17 jaar geleden

@jonnie

Als er werkelijk 'te weinig' olie in zit begint hij meestal ergens anders te tikken,en kun je hem naar zijn .... ... brengen.

Stefan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.