Opel Omega: Omega 96' Contactslot cover.

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: X2.0XEV

Geachte dames en heren,

Ik heb een probleem, ik krijg de cover van het stuurhuis er niet af, ik heb het ooit jaren terug eens voor elkaar gekregen om een nieuw contactslot te monteren maar ik krijg het niet meer voor elkaar.


De enigste schroef die vast zat/erin zat was een schroef aan de onderkant van het gehele stuurhuis in de onderste kap dus, eenmaal losgemaakt kwam de bovenkap zo los, maar de onderste lijkt zelfs met wat brute kracht niet van zijn plaats af te willen komen.

Ik kan de kap een centimeter of 4-5 naar links, rechts of naar beneden draaien maar ergens in de buurt van de rechterkant lijkt hij nog vast te haken.
Ik heb al geprobeerd eerst over het contact heen te wippen, ook geprobeerd met mijn stuur in verschillende standen, ik krijg het gewoon niet meer voor elkaar, wie kan mij vertellen wat ik over het hoofd zie?

Alvast bedankt en mvg,
Kevin

bossenburg

Geplaatst door bossenburg (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Omega? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

kaleido 1 (1835) PRO, 10 jaar geleden

Nog een schroefje .

bossenburg (0), 10 jaar geleden

Ja maar waar dan? Want ik heb maar 1 gat onder in die cover zitten en zodra ik die los haal hangt ie er maar zielig bij, maar iets in de buurt van het contact houdt het nog vast, en ik kan nergens vinden waar die extra schroef dan kan zitten. Enig idee hoe ik bij die andere schroef kom? Alvast bedankt!

rene9506 (0), 10 jaar geleden

stuur helemaal naar links draaien, dan zie je een afdekdopje. daar achter zit een schroefje. door het stuur kijken.
dan helemaal naar links draaien, weer een afdekdopje. volgende schroefje.

Nu is de kap los.

kaleido 1 (1835) PRO, 10 jaar geleden

Als alles los hangt , zit hij ook niet meer vast , lijkt mij , sleutel wel uit het contactslot ?
Stuur helemaal naar je toe getrokken , indien mogelijk ?

bossenburg (0), 10 jaar geleden

Ik ga het straks even nakijken of die verborgen schroefjes er nog zitten, maar idd wat kaleido zegt, hij hangt er echt los bij ik kan em 10cm alle kanten op zwiepen, het lijkt of hij ergens in de buurt van het contact nog vast zit op een gammel iets.

Stuur kan niet van plaats veranderen, wel sleutel uit het ocntact, ook geprobeerd de kap eerst daar over weg te trekken maar dat lukt dus niet, de linker kant juist wel. Ik ga zo even kijken voor die schroefjes, wie weet zit er nog een half vast aan de rechterkant, vandaar dat ie wel los lijkt.

Alvast bedankt voor de input!

rene9506 (0), 10 jaar geleden

kan nog wat vast zitten in het rubber van de ruitenwisser.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Omega of stel zelf een nieuwe vraag.