Opel Kadett 1.2 LS: Onderhoud

Bouwjaar: 1986

Hoi,

Ik heb wat problemen met mijn kadett 1.2 LS uit 1986
Hij loopt erg onregelmatig en ik kan hem niet van de choke afhalen anders valt hij uit omdat hij te laag stationar draait.

Ik heb reeds van de week het koelsysteem gereinigd en verschoond omdat er bruine drap inzat.

Ik heb geen kapotte koppakking maar hij loopt niet lekker.

Nu wil ik de bougies vervangen, olie verversen en oliefiltervervangen.

Welke bougies gaan erin?
Welke olie?
En hoe kan ik hem stationair stellen?

Alvast bedankt

JPD

JPD

Geplaatst door JPD (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Kadett? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Rudolf10576 (0), 19 jaar geleden

Hoi,
Ik heb ook zo'n kadett. Ik doe er altijd gewonen 15W40 olie in. De bougies weten ze wel bij een auto-onderdelen zaak. Aan de linkerkant( vanuit de bestuurder gezien) van de carburateur zit een stationair stelschroef en aan de rechterkant een CO afstelschroef. Uitdraaien van deze laatste schroef betekent dat het mengsel rijker wordt. Je kan zelf even proberen of je de motor beter aan het lopen krijgt. Ook de ontsteking kan niet goed meer staan. Wil je alles correct hebben zul je even langs een garage moeten gaan, dan kunnen ze gelijk de CO afstellen.
Overigens tank jij gewoon euro 95, dan moet je de ontsteking iets vroeger dan officieel correct zetten in verband met pingelen. Als je meer wilt weten over de auto moet je op zoek gaan naar een werkplaatshandboek...
grt Rudolf

oldtimer84 (0), 19 jaar geleden

heb je het probleem al opgelost? ik heb namelijk hetzelfde met mijn corsa, ik kan hem niet van de choke afzetten, dus als jij weet wat de oplossing is, dan hoor ik het graag.

grt. Remco

Hans4037 (0) PRO, 19 jaar geleden

Je moet eerst eens de carburateur schoon(laten)maken het stationaire gedeelte zal wel verstopt zitten,op deze manier kun je er toch niets aan afstellen.

Hans

oldtimer84 (0), 19 jaar geleden

dus gewoon de carburateur demonteren, reinigen met
carburateur-reiniger, monteren en afstellen?
afstellen van toerental zal wel lukken, maar heb je voor de rest van de afstellingen speciaal meetgereedschap nodig?

groeten, Remco

esposito (0), 18 jaar geleden

Mijn ervaring met oudere motoren die wat minder trekken en niet stationair willen lopen hield op toen ik de kleppen stelde; de speling was verdwenen. Daarna reed het als een nieuwe auto!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Kadett of stel zelf een nieuwe vraag.