Opel Kadett: Onrustig lopen van motor

Bouwjaar: 1972

Mijn auto loopt de laatste tijd (bij koud weer, extreem) slecht. De acceleratiepomp is versleten, maar bij lage constante snelheden stottert de motor ook iets, de motor slaat niet af, maar loopt gewoon niet lekker. Rotor, verdelerkap, bougies (0,7mm), condensator, contactpunten (0,4mm), benzinepomp, benzinefilter allemaal vervangen, sproeiers zitten niet dicht en dearburateur is goed afgesteld. Wat kan er dan nog verkeerd staan of kapot zijn. Compressie is ook in orde (9,5 tot 10 bar).

Groet en gelukkig nieuwjaar,

Martijn

msilkens

Geplaatst door msilkens (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Kadett? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Hans4037 (0) PRO, 19 jaar geleden

Martijn,
Jammer dat je deze vraag steeds opnieuw stelt en niet even een eerdere topic terug zet,nu krijg je weer steeds een heel verhaal van wat het zou kunnen zijn.
Staat de klepspeling wel goed als je de gegevens van de fabriek aan houd staan ze eigenlijk net te krap.
Stel ze eens warm af op 0,20 inlaat en uitlaat op 0,25

Hans

msilkens (0), 19 jaar geleden

Klepspeling staat zoals je vermeld hebt. En inderdaad het is jammer dat ik steeds die vraag stel. Helaas is er al veel gebeurd aan de carburateur, en om een of andere reden werkt het bij mij niet om gewoon een oudere topic te update. Lijkt het jou een carb-probleem of een ontsteking-probleem, want als het toch waarschijnlijk de carb. is zet ik er gewoon een betere op, zodat alle problemen opgelost zijn, mar ik krijg van niemand eenduidige antwoorden.

Vriendelijke groet,

Martijn

Hans4037 (0) PRO, 19 jaar geleden

Is er al eens gekeken met een tijdlamp of de ontsteking niet te veel vervroegd bij 2000 omw/min daardoor gaat de auto ook schokken.
Het zou ook in de carburateur kunnen zitten,ik heb je al eens wat storingen er aan opgenoemd zoals een losse venturie,rubber ringetje tussen inlaat spruitstuk en carb. en valse lucht door los zittend inlaatspruitstuk.
Het zou toch makkelijk te vinden moeten zijn bij deze eenvoudige techniek,maar op afstand blijft dat moeilijk natuurlijk.

Hans

msilkens (0), 19 jaar geleden

Bedankt voor je reacties, ik zal je tips zaterdag meenemen in het onderzoek van de carb. en inlaatspruitstuk.

Groet,

Martijn

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Kadett of stel zelf een nieuwe vraag.