Opel Astra: Ontstekingstijdstip afstellen

Bouwjaar: 1994

Dag mensen !

Na het vervangen van de Hall Sensor (inclusief rotor ed) van een 1.4i (zo'n 8 klepper met 1 injector) moet ik naar ik aanneem het onstekingstijdstip weer afstellen. Waar zitten de merktekens en bij hoeveel toeren zorg je dat de merktekens gelijk staan?

DrDuc

Geplaatst door DrDuc (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Mistral (0), 18 jaar geleden

Stationeer (850-950 toeren), merktekens op de krukaspoelie en distributiedeksel moeten gelijk staan. Is het makkelijkste af te stellen met een stroboscoop lamp.

DrDuc (0), 18 jaar geleden

Hoi Mistral,

Bedankt voor je info. Nu zitten bij mijn auto de deksels enigsinds gammel in elkaar dus eigenlijk hoopte ik op een merkteken in het 'metalen' gedeelte van het blok ipv het plastic, helaas! Nu had ik al even gekeken en een merkteken op de poelie (die uiteindelijk de dynamo aandrijft) heb ik gevonden maar waar vindt ik het merkteken op de deksel? Boven, beneden, links, rechts of ergens tussenin?

Mistral (0), 18 jaar geleden

Je hebt gelijk. Merkteken zit op het metalen gedeelte. Rechts boven de poelie zit een scherpe metalen punt dit is het merkteken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.