Opel Frontera: oorzaken

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.2

Tegenwoordig veel problemen met opel frontera, uitlaatcollekter gebarsten, cattalysater verstopt, startmoter kapot alles is vervangen. Dure grap al geweest. Nu problemen nog niet opgelost na enkel meters rijden gaat het lampje waar een moter staat afgebeeld oranje te branden en hoor ik een klikkend geluid in de moter en heeft hij een uitstoot van witte rook zodat ik de rijbaan moet verlaten tot het over is doet dit telkens na enkele km maar niet altijd. In de garage kunnen ze de oorzaak niet vinden. Gelieve raad van u te kunnen verkrijgen aub.

vermeersch

Geplaatst door vermeersch (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Frontera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

bassie138 (0), 14 jaar geleden

witte rook lijkt op koppakking hoe is de koude start van de motor

gr sebastiaan

vermeersch (0), 14 jaar geleden

niet al te goed na enkele keren te demareren start hij

bassie138 (0), 14 jaar geleden

ben er dan toch bang voor dat het de koppakking is verlies je ook koelvloeistof

gr sebastiaan

vermeersch (0), 14 jaar geleden

als hij start komt niets vrij het begint maar als ik een einde rij en als ik wat vlugger wil optrekken

vermeersch (0), 14 jaar geleden

vloeistof verlies ik niet maar heb nu ook gezien dat hij olie begint te verliezen en olie in de luchtfilter krijgt

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Een koppakkingtest kun je laten uitvoeren bij de garage..om het e.e.a. uit te sluiten.

Rookt hij echt wit of is het blauw ?

Wat is olie verliezen/gebruiken ? dus hoevaak vul je bij ? 1 liter op .....km

vermeersch (0), 14 jaar geleden

olieverlies gebeurt bij stilstand via gedrup op de grond varierend van enkele druppels tot soms een plas, geen olieverbruik door rijden, alles wat onder de motorkap zit, zit onder de olie die dan via de leidingen op de grond druppelt, de olie zit tot in de luchtfilter; na plaatsing van een nieuwe oliefilter lijkt dit voorlopig onder kontrole en is het gedrup fel verminderd. de uitstootrook is echt wit

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Het oude luchtfilterelement zal wel doordrenkt zijn geweest met olie/of zat goed verstopt.

Maak als eerste de boel eens schoon,laat de motor lopen en kijk waar die lekkage zicht bevind en los dat op..Lijkt me sterk dat alle olie via het luchtfilter eruit loopt.

Witte rook bij een warme motor kan toch duiden op een koppakking. ( koelvloeistof in de cilinder(s) )

vermeersch (0), 14 jaar geleden

sorrie dat ik u terug stoor ik ben deze namiddag naar opel verdeler gegaan voor dit uit te leggen wat er allemaal gebeurt hij heeft juist de capo open gedaan en kreeg voor antwoord niet meer te maken maar wilde wel een andere wagen aansmeren. Wat is uw mening je hebt hem wel niet gezien maar zou die nog te herstellen zijn.Ik zal hem eens afspuiten en de lek gaan opzoeken zoals u hebt gezegt.Met dank

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Ik zou eens even een andere garage of dealer bezoeken en leg het probleem voor..laat hun er even naar kijken en een conclusie trekken..dan weet je ongeveer wat het kan zijn en wat het eventueel kost..

Voor hetzelfde geld is het wat kleins..maar dat kunnen we zo niet zien.

Gr Stefan

vermeersch (0), 14 jaar geleden

ik moet iedereen bedanken die mij wilde helpen op afstand zonder de wagen persoonlijk te zien. Maar het probleem zal zijn opgelost de 2 luchtfilters die de wagen bezit zouden verstopt moeten zijn heeft ene al weg genomen en met resultaat geen rook meer te bespuren en dit zonder grote kosten te maken.Dank aan iedereen groetjes carine

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Bedankt voor de feedback!

Gr Stefan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Frontera of stel zelf een nieuwe vraag.