Opel Astra: opel astra

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 cdti 74 kw

Halo, ik heb een lease auto gekocht met 173.000 op de teller. Nu hoor ik een zompig geluid zo rond de 2000 a 2500 toeren. Het lijkt mij dat dat de turbo is. Kan dit kwaad, en wat zou het evt. kunnen zijn. De auto trekt naar mijn inziens goed, Het zompige geluid lijkt een beetje op het geluid van een voorvork van een brommer die ingedrukt wordt als je de voor rem in knijpt...
De verkoper garandeerde mij dat het geluid geen kwaad kon.
Morgen ga ik hem ophalen en wordt de auto op mijn naam gezet....


Herkent iemand dit probleem?


Een leekje

eenleekje

Geplaatst door eenleekje (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Dirk2301 (0), 13 jaar geleden

Als je de zaak niet vertrouwd laat dan een keuring uitvoeren door VAB (belgie) of de ANWB(nl) of iets dergelijks.

zafira2.2dti (0), 13 jaar geleden

He hallo Leekje, zomaar een gedachte van mijn kant hoor, maar je meent het toch niet echt dat je die auto meeneemt zonder dat het probleem verholpen is? Wel eens van garantie gehoord, of koop je hem van een particulier?

eenleekje (0), 13 jaar geleden

Ik heb de auto gekocht en ondertussen meegenomen van een bedrijf dat eigenlijk alleen lease auto's verkoopt en zit in de plaats XXXX. De prijs is natuurlijk interessant maar je krijg alleen garantie op draaiende delen (motor en versnellingsbak). Ik werd verliefd op de auto en was al een hele tijd op zoek en kon hem niet laten staan. Nu lijkt het wel dat het geluid er ook is als ik plots het gaspedaal loslaat.... wat zou het kunnen zijn?
Ik zit idd te denken de auto nog te laten keuren deze maand, maar als de uitkomst is "slijtage" en niet "defect" ben ik bang dat het niet onder de garantie gaat vallen..

Sloopkogel (0) PRO, 13 jaar geleden

misschien een spanrol van de distributie? ik zou het zeerzeker even laten nakijken door een onpartijdige 3e

Willem12089 (0) PRO, 13 jaar geleden

heeft het niet te maken met afblazen bij gas los??

Bij mijn Vorige truck kwam er een mooie joel bij gas los, maar had te maken met afblazen na gaslos (Dumpvalve) ( en nee heren geen OPEN uitlaat op een Scania, maar gewoon een Geheel originele Mercedes Benz Powerliner 1820L uit '95, welke afblies op de turbo zelf (filter van dumpvalve leek op een sport/open filter haha..)

sel (0), 13 jaar geleden

1.9cdti zijn motoren zijn bekend om het fluiten tussen 1900 - 2400 toeren. Dit is vooral te horen als je vanuit een lage toerental < 1900 volop versnelt.
Mijn 1.9cdti 150 pk doet het ook.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.