Opel Astra: Opel Astra F (spruitstuklek?) en wielophanging

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6SZR

Mijn wagen heeft 219000km op de klok, vorig jaar is distributieriem, multiriem, waterpomp en alle omloop en spanrollen vervangen alsmede de koelvloeistof in zijn geheel. Onderhoud doe ik zelf, afwisselend klein en groot om de 15.000 km, conform wat er in de autovraagbaak staat. Auto heeft een manuele airco die elke twee jaar grote servicebeurt krijgt. Ondanks leeftijd en gebruikspoortjes nog altijd een fijne wagen om in te rijden. Koppaking is nog nooit vervangen en naar mijn weten heel.

Nu de vragen:

Mijn opel Astra trekt na koude start enigzins aarzelend met kleine schokjes op. Het is niet erg duidelijk te merken dat de auto inhoudt, maar het is er wel.

Nu is mijn vraag: zou dit een gaslek kunnen zijn ergens op het uitlaatsysteem? Verdere vraag: hoe lang gaat een lambda sonde mee? Kan deze door slechte meting en veroudering hier voor zorgen? Of gaan er dan lampjes op het dashboard branden? Daar heb ik geen last van. Bougiekabels zijn ook nieuw van Beru.

Achter en middenstuk van uitlaat zijn reeds eerder vervangen. Een optie is dan wellicht het spruitstuk? Kan ik dit zelf controleren?

Ook zit er een lichte trilling op de snelweg in de voorwielen. Er liggen nieuwe banden op die zijn gebalanceerd.

Wat is de beste aanpak: asmeting laten uitvoeren, draagarmen controleren op speling, schokbrekertest.

Bij de laatste APK is mij wel verteld dat er vrijwel geen speling op de voorwielen zit. Het apk rapport van mrt 2013 was blanco zonder opmerkingen.

Graag even feedback of ik juist denk en alvast bedankt voor de reacties!

EricF1977

Geplaatst door EricF1977 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

R_Bakker (0) PRO, 10 jaar geleden

Probeer eens de EGR af te doppen met plaatje.

Gr Ron

EricF1977 (0), 10 jaar geleden

Waarschijnlijk is er disbalans in een velg.

Er zijn geen lekkages op spruitstuk en de ophanging is ok. Weer door de apk heen vandaag: speling draagarmen valt binnen de norm. Schokbrekers ok en niet lek.

Dit topic kan worden afgesloten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.