Opel Astra: Opel astra G 1.6 16 klepper 1999 stottert bij constante snelheid

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16 V

Hallo allemaal,

Ik zit nu al een tijdje met een vervelend probleem en ik vroeg mij af of de experts op dit forum mij misschien zouden kunnen helpen.

Ik heb een Opel Astra G uit 1999. Het is een benzinemotor, 1.6 16 V.

De auto stottert en dit gebeurd alleen wanneer ik op constante snelheid rij. Een tijdje geleden stotterde de auto ook, toen was het echter juist wanneer ik gas gaf. Dit is toen opgelost door het vervangen van de bougies. Nu heb ik ook weer naar de bougies laten kijken. Deze zagen er echter prima uit. Daarbij komt dat ze vorig jaar ook al eens waren vervangen.

Verder heb ik de auto uit laten lezen. Er werden geen foutcodes aangegeven.

Heeft iemand enige ervaring met dit probleem en zou degene die informatie met mij willen delen?

Ik hoop snel wat van iemand te horen.

vriendelijke groet,

schillern

schillern

Geplaatst door schillern (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

rotjerogier (0), 10 jaar geleden

Ik heb zelf een soort gelijk probleem gehad bij de auto van mijn vader zelfde motor. Geen storing maar op constante snelheid bokken. Probeer eens de kabel van de egr los te halen. Bij mij was het probleem toen weg alleen branden het motor storings lampje. Na vervanging was het probleem verholpen. Deze klep zit op het spruitstuk vast voor de auto links met twee bouten.

schillern (0), 10 jaar geleden

Beste Rogier,

Bedankt voor je tip! Ik heb het geprobeerd en voilá het stotteren is verholpen. Ik ben er hartstikke blij mee!

Ik heb wel gezien dat het vervangen van de EGR-klep een dure aangelegenheid is. Op verschillende forums lees ik dat EGR-kleppen schoongemaakt kunnen worden en of dat het in veel gevallen ook aan de bekabeling van de EGR-Klep kan liggen. Laatstgenoemde vervangen is natuurlijk veel goedkoper.

Autorijden kost geld, dus als het niet anders kan dan moet het vervangen worden. Maar wanneer met een goedkopere oplossing hetzelfde effect bereikt kan worden, waarom niet.

Hoe denk jij en anderen op dit forum hierover? Of wordt het een kwestie van goedkoop duurkoop?

mvg,

schillern

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.