Opel Astra: Opel Astra H GTC "vreemd geluid motor"

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 13 CDTI

Dag samen,
Hoor een licht gebonk, vanaf 2000 tr. is het minder wat normaal is, motorkap opengedaan, motor beweegt wat, ben ik onder de wagen gaan kijken en heb gemerkt dat de onderkant geweldig beweegt omdat deze motor links en rechts boven hangt, en zijn voorste rubber heb ik een klein scheurtje gezien, hoop dat het dat is, voor derest rijdt deze wagen prima.
Zelfs als ik in de wagen zit en zijn pook vasthoud is het geluid zo goed als weg, iemand zoiets al meegemaakt.
Zijn achterste steun moet ik nog nakijken.
Gr.
Jantje
Ps: motor heeft pas zijn grote beurt gehad.

firedriver

Geplaatst door firedriver (75) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

firedriver (75), 10 jaar geleden

Dag samen,
Motorsteun onderachter vervangen, voorste steun moet nog besteld worden, was niet in vooraad.
Motor beweegt onder achter niet meer wat ok is.
Wat ik wel gemerkt heb dat de motor trilt als je zijn toerental een klein beetje omhoog drijft, zou het aan zijn vliegwiel zijn, en zijn druklager is hoorbaar als je zijn koppelingspedaal loslaat, maar schakelen en vertrekken doet hij goed.
Hoor precies een lichte geratel, ben er niet zeker van maar hebben deze motoren een nokkenasversteller? de motor zelf draalt mooi op zijn 4 poten, wagen rijdt pefect, turbo komt in gang na 3000 tr/min, mischien is dat geluidje normaal.
Antwoorden zijn altijd welkom.
Gr.
Jantje

jan5047 (0) PRO, 10 jaar geleden

U verwacht dat wij vanachter een PC zonder dat wij het geluid horen, u een bevredigend antwoord geven, helaas wij kunnen veel maar zijn geen helderziende, laat er even een deskundige naar luisteren

firedriver (75), 10 jaar geleden

Dag jan5047,
Inderdaad geef je groot gelijk, het enige wat kan doen desnoods op you tube te plaatsen en te laten luisteren, maar denkt zelf dat het het niet zo dramatisch is, ze is haar wagen komen halen en heeft mij nog nog gebeld dat met haar wagen alles ok is, maar ik ken mijzelf ben dadeljik ongerust, motor trilt een klein beetje, denk aan zijn vliegwiel mischien hé, maar dat zal voor de volgende keer zijn en ze is van plan om nog maar een klein jaartje met deze wagen te rijden, dus zou er maar niet teveel centen in steken.
Voila Jan, tot de volgende

firedriver (75), 10 jaar geleden

Eigenlijk is het geen geluid, maar als de motor laat ons zeggen 1000 tr/min. draait dan voel je 1000 kleine lichte trillingen per minuut, zou het aan zijn vliegwiel liggen, stationair draait deze mooi op zijn 4 pootjes, en die trillingen kan je ook niet voelen via you tube hé.
Gr.
Jantje

sel (0), 10 jaar geleden

"..motor trilt een klein beetje.. " is dat trillen boven gemiddeld of toch normaal voor een dieseltje? Of zou het kunnen dan een of meedere verstuivers niet optimaal werken?
Misschien is het goed idee om een busje diesel cleaner van Forte of Wynns of iets dergelijks in de tank te gooien. Ik begreep dat steeds meer merken periodiek met onderhoudsbeurten zo een additief gebruiken om verstuivers, brandstofpomp optimaal te houden.

firedriver (75), 10 jaar geleden

Dag sel,,,
Vandaag zijn ze met hun wagen geweest om nog één voorste steun te vevangen.
Het trillen van de motor is gedeeltelijk opgelost door het vervangen van zijn steun, dat een dieselmotor trilt is normaal, maar deze trillingen zijn volgens mij niet normaal, bij draaiende motor en als ik onder wagen ben hoor ik in de buurt van de koppeling een lichte tik.
Heb met deze wagen een testrit gedaan en kwam de volgende tegen:
Bij het rijden maak deze wagen een soort zoemend geluid, en dat alleen bij zijn eerste en de tweede versnelling, bij die andere versnellingen helemaal geen zoemend geluid, dus vermoed ik dat zijn versnellingsbaklager aan de kant van de 1 ste en zijn 2de versnelling speling heeft.
Volgens mijn instinct is dat als het toch ligt aan de lagerspelling van de primaire as van de versnellingbak dat je ook de tandwielen hoort zoemen van de 1 ste en de 2 de versnelling en dat deze as in het vliegwiel van de motor komt waardoor trillingen worden veroorzaakt
Voor derest rijdt deze wagen prima, andere oorzaken zoals zijn drijfstanglagerschalen, injectors, klepstoters lijken mij niet de boosdoeners maar het kan natuurlijk
Het énige oplossling is gewoon de hele boel demonteren en maar zoeken en ook zijn massavliegwiel nakijken, maar dan zou ik de wagen van mijn schoonzus een paar dagen moeten hebben, maar omdat ze deze wagen nog nodig, hoop dat het zeker niet erger wordt.
Wat denk je Sel of andere forumvrienden.
Voila, gr.
Jantje
Ps: motor heeft rond de 200000 km

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.