Opel Astra: Opel astra loopt onregelmatig

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 szr

Hallo, deze astra loopt onregelmatig. als hij sationair draait begint de motor te zagen. heb al injectie cleaner gedaan maar het blijft toch doen op moment dat ik stil sta gaat hij 3 a 4 sec onregelmatig lopen. wie weet waar het aan kan liggen ?
Tijdens het rijden begint hij ook te stoten.

rojoot

Geplaatst door rojoot (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

jhl (0) PRO, 17 jaar geleden

Is niet zelf te herstellen. Zoek een echt goeie dealer, is ook weeral ziekte van dit type motoren. Het zullen de kleppen zijn die blijven openstaan. Kostprijs van de herstelling bij de dealer rond de 1500 euro naargelang het type motor : Z16XE, X16 XEXL, .... Bij recentere modellen moet de bobijn vervangen worden voor een 300 euro. Laat hem deftig uitlezen bij een "goeie" dealer

pantera1979 (0) PRO, 17 jaar geleden

heb dit probleem zelf meegemaakt met een opel astra type motor z16xe van `98 Bii een gasklephuis waar je de stappenmotor los kan schroeven moet je de stappenmotor eruit halen en schoon maken en bij 1 waar de stappenmotor in de gasklep huis zelf ingebouwd zit,moet je de gasklephuis eruit halen en de smoorklep met benzine goed schoon maken totdat je helemaal geen roet meer ziet.Ik heb dat ook gedaan en motortje loopt prima.succes

downforthecause (0) PRO, 17 jaar geleden

Controleer of je pakking van je inlaatspruitstuk niet lek is, of je EGRklep werkt en niet te vervuilt is.

astrafreakjes (0), 17 jaar geleden

nou eh ik denk eerder dat het de thermostaat is want dat wat jij hebt heb ik normaal ook gehad en nu stoekt die als ik optrek inhouden ik heb ook al die wings zooi erin gedaan maar dat helpt niet.

Opeltje (0) PRO, 17 jaar geleden

ook zwakke accu's leveren dit verschijnsel bij een x16szr. dan wisseld het belastingssignaal van de dynamo te erg en daardoor is de ecu in de war.

De Car-Rage (0) PRO, 17 jaar geleden

Gasklephuis en smoorklep demonteren en goed schoonmaken, dit los vaak de meest rare storingen op bij deze motoren.

De Car-Rage.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.