Opel Astra: Opel Astra Tailgate 1.4 Motor valt spontaan uit tijdens het rijd

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4i

Hallo,

Ik heb een probleem met mijn Opel Astra dat ik al wat vaker op dit forum ben tegen gekomen. Het probleem is namelijk dat de motor op willekeurige momenten uitvalt.

Ik heb de auto in spetember 2006 gekocht en tot nu nog geen problemen gehad. Ik ben zelfs in december met de auto naar Oostenrijk (waar ik deze winter werkzaam ben) gereden zonder problemen. Op de terugweg viel de motor midden op de autobahn uit en wilde eerst ook niet meer starten. Heb de ANWB gebeld en die heeft mij naar de dichtsbijzijnde garage gebracht, dit was om 5:00 's nachts. Om 8:00 's ochtends kwam de monteur die de auto vervolgens gewoon kon starten. De monteur heeft geen storingen kunnen vinden en na het betalen van het wegslepen á 200,-Eur ben ik helemaal naar Nederland (nog 1000km te gaan) gereden zonder problemen.
In Nederland is het vervolgens nog twee keer gebeurd voor het stoplicht. De motor valt uit en start pas na ongeveer 15min wachten weer gewoon en dan kan ik ook weer een aatal km gewoon rijden.

Heb op het forum gelezen dat er veel mensen met dit probleem zijn. Heb bij een garage de ECU uit laten lezen en deze gaf aan "ECU vervangen". Mijn vraag is of dit gemakkelijk zelf te doen is met bijvoorbeeld een 2e ECU uit een sloopauto.
Ik vraag mij ook af of het wel de ECU is en niet is anders. Het uitlezen gaf dit wel aan maar kan het niet zijn dat een los kontakt of een kabelbreuk ergens een communicatiefout geeft waardoor deze melding ontstaat?? De ECU vervangen(en vooral het vinden van een vervanger) lijkt mij namelijk moeilijker en kostbaar. Het zou dan jammer zijn als het achteraf ergens anders aan licht.

Lang verhaal maar ik wil graag volledig zijn :)

Met vriendelijke groeten,

Steffen83

Geplaatst door Steffen83 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

mart-vervoort (0) PRO, 17 jaar geleden

als ie uitvalt eens met je sleutels op en neer pielen kan ook in je contactslot zitten. vooral als je er een hele bos sleutels aan hebt hangen. funest voor contactslot.martin

Steffen83 (0), 17 jaar geleden

Ja dat heb ik al wel geprobeerd. Het is echt duidelijk steeds het geval dat de auto pas na een aantal minuten weer wil starten.

Steffen83 (0), 17 jaar geleden

Kan de melding "ECU vervangen" tijdens uitlezen verschijnen bij een storing/defect in het contactslot???

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.