Opel Astra: Opel Astra TD Intercooler lekke kop??

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.7 TD Intercooler

Hallo =)
Ik was op pad met mijn auto en er bleek een heel klein gaatje in het carterdeksel te zitten waardoor er langzaam uitlekte. Ik check regelmatig de olie, maar het lekken ging te snel. De auto heeft dus een tijdje met te weinig olie gereden. Ik kwam erachter doordat het lampje van de oliedruk begon te branden, dus wat het eigenlijk al te laat. Toen heb ik het carterdeksel er onderweg gehaald en het gat gedicht en met vloeibare pakking het carterdeksel weer onder de auto gedaan en weer olie in de auto.

De auto reed toen goed, heb er ongeveer 20 km probleemloos mee gereden, net als voorheen. Maar daarna begon de auto hevig te roken (wit achtige rook). Later in de werkplaats bleek ook dat er (veel) olie uit de uitlaat kwam. Ik ben alle koelvloeistofslangen nagegaan maar geen een slang is lek. Wel bleek dat uit een van de slangen uit de radiateur geen koelvloeistof kwam. Dit kan aan de thermostaat of iets liggen maar weet het zeker.

Ik vermoed dat de kop lek is, maar kunnen jullie dit bevestigen?

Alvast bedankt!

wiebehb

Geplaatst door wiebehb (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

paulmichiel (0) PRO, 13 jaar geleden

Turbo kapot door olietekort, verwijder de slang van de turbo naar de intercooler maar eens daar zal wel heel wat olie uitlopen. Niet verder rijden want hij kan op hol slaan en dan is het enkele reis autodemontagebedrijf.

wiebehb (0), 13 jaar geleden

Bedankt voor de reactie. Is het ook mogelijk zonder turbo te rijden? Het maakt mij niet uit of het een beunmanier is, als de auto maar rijd. Een iemand zei tegen mij dat ik de olietoevoer moest afsluiten, maar waar zit die precies in de turbo?

Gr. Wiebe

Willem12089 (0) PRO, 13 jaar geleden

Nee, dat is niet mogenlijk.

De pomp, en de motorzelf zijn er bijde op aangepast om met een turbo te draaien.

Willem

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.