Opel Astra: Opel astra x1.6szr 1999 Koelvloeistof problemen en ratel in de m

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: x1.6szr

Heren, (dames?)

Ik rijd een opel astra 1.6 uit 1999.
Sinds een week of 2 hoorde ik bij het startten het geluid van stromend water. Eerst dacht ik dat het de kachel radiateur was maar na inspectie van de vloermatten bleek alles in de auto schoon en droog te zijn. Na bijvullen van het koelvloeistof systeem was het geluid ook weer verdwenen.
Ben ook eens onder de auto door gegaan maar kon nergens een koelvloeistof lekkage vinden.

Sinds deze week maakt de auto bij koude start een ratelend geluid. Het geluid is eigenlijk alleen hoorbaar als de motor koud is, als het naaldje (temp. meter) op het dashboard beweegt verdwijnt het geluid. Ook wordt het geratel sneller als ik gas geef en weer langzamer als ik het gas los laat. Tijdens het olie peilen bleek dat er wel olie in het carter zat maar dat het maar net op de peilstok kwam. Busje olie gehaald bij de pomp en vol goede moed de dop van het nokkenasdeksel af gedraaid en toen keek ik zo in de slurry... Vieze wit/gele slurry op de onderkant van de dop en ook in het huis van de nokkenas.

Nu ben ik bang dat de koppakking er geen zin meer in heeft en dat die dus vervangen moet worden. Het gekke is alleen dat de auto niet inhoud, niet slecht loopt (op het geluid na dan) en ook niet wit rookt uit de uitlaat. Binnen is het ook droog en stinkt het naar mijn mening niet.

ervaringen/ideeen ?

Kevin-Capelle

Geplaatst door Kevin-Capelle (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

cor van jaarsveld (0) PRO, 12 jaar geleden

draai na een nacht stilstaan de bougies eruit en start de motor rond. de koelvloeistof zal dan via het bougie gat naar buiten komen.

Kevin-Capelle (0), 12 jaar geleden

update:

Kop er af getrokken, koppakking door bij de 4e cilinder. Kop laten vlakken en de hele boel vervangen en ook schoongemaakt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.