Opel Corsa: Opel Corsa B valt soms uit

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: X12SZ

Ik heb hier een Corsa die volgens de klant om uitvalt en laatst ook niet meer wilde starten. De ANWB is er bij geweest en die vertelde de klant dat de injector (SPI) lek was. Nu heb ik deze gecontroleerd, maar kan geen lekkage ontdekken. Motor starten, injector stekker er af; geen lekkage te zien. De ECU had de foutcode "inspuitventiel" opgeslagen, maar kan evt ook komen omdat de ANWB ook de stekker van de injector los heeft gehad. Ik heb nooit zo precies gekeken naar een dergelijke injector, maar ik vind dat er wel vrij grote druppel uit de injector komen. De auto rijdt verder prima en ook 4-gassen test geeft niets vreemds aan. Heeft iemand een idee wat ik nog meer aan de injector kan zien om te bepalen of hier het defect zit?

kamalimba

Geplaatst door kamalimba (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Ronny kijk eens met een timinglamp naar het sproeibeeld . Je weet niet wat je ziet, maar wat wil je met ruim 1 bar druk. De werveling en het spruitstuk moeten voor de menging zorgen. Kijk wat er het eerst mee stopt of blijft de sproeier juist open staan. Als dat zo is ECU defect. Succes.

peterh8902 (5) PRO, 13 jaar geleden

Krukas sensor die hapert is ook veel voorkomend bij deze motoren
Zit van onder, aan achterkant van motor tegen de bak aan.

kamalimba (0) PRO, 13 jaar geleden

Bedankt voor de adviezen. Momenteel zijn er geen problemen meer. Het is even afwachten tot het probleem zich weer voor doet.

men (0), 13 jaar geleden

ik heb een corsa van 1995, 14.00 16v. ik heb de probleem dat de motor tussen de 9 en 8 en half draaid, maar hij storterd, en ik heb het idee dat hij niet alle kleppen werkt, want als ik weg wil rijden,dan moet ik heel rustig gas geven, anders lijkt die of hij op drie cilinder rijdt, kan iemand mij een tip geven wat ik er aan kan doen om dit probleem te verhelpen

jan5047 (0) PRO, 13 jaar geleden

[quote=men]ik heb een corsa van 1995, 14.00 16v. ik heb de probleem dat de motor tussen de 9 en 8 en half draaid, maar hij storterd, en ik heb het idee dat hij niet alle kleppen werkt, want als ik weg wil rijden,dan moet ik heel rustig gas geven, anders lijkt die of hij op drie cilinder rijdt, kan iemand mij een tip geven wat ik er aan kan doen om dit probleem te verhelpen[/quote]
dat werkt zo niet op een ander zijn tropic mee liften dit schept verwaring,
beste verwijderen en een nieuwe openen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.