Opel Corsa: Opel Corsa: Motor loopt niet goed

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Laatst leek mijn Opel Corsa wel op drie cilinders te rijden. Het rook toen ook erg naar bezine in de auto dus ik ben er vanuit gegaan dat het de bougiekabels waren. Deze heb ik vervangen, de verdeelkap en rotor heb ik vervangen. De bougies waren al een tijdje terug vernieuwd.

De auto reed daarna een tijdje goed (dag of 10), maar vanochtend weer dezelfde problemen (alleen dan zonder de bezine lucht). Hij wilde zelfs bijna afslaan, en de motor bokt en stoot.

Iemand een idee wat dit kan zijn?

timluijkx

Geplaatst door timluijkx (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

moderator (0) PRO, 14 jaar geleden

Motortemperatuursensor kan de oorzaak zijn. Deze zit in het inlaatspruitstuk, aan de schutbordzijde onder de dynamo. Zit een 2-polige stekker aan. Sleutelmaat = 19 mm.
Boven op het inlaatspruitstuk achter de dynamo zit ook een temperatuurvoeler met een enkele draad er aan. Die is voor de temperatuurmeter en moet je dus NIET hebben.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.