550 bezoekers online

Opel VIVARO 2004: Opel Vivaro 1.9 cdti, foutmelding en start niet

Bouwjaar: 2004, Brandstof: diesel, Motorcode: 1.9cdti, Motorinhoud (cc): 1900

Mijn Vivaro 1.9 cdti van 2004 en met 110 000 km, vertoont volgende symptomen: Draait perfect en valt niet stil eens opgestart. Plots begint de toerental-wijzer op en neer te springen, vervolgens gaan de controlelampjes 'werkplaats' en 'airbag' branden; Als je hem dan stillegt, start hij niet meer (startmotor draait, motor slaat niet meer aan). Na een week in de garage- Lonneville Sijsele- verklaarde men hem hersteld- de printplaat werd vervangen die alle gegevens van voelers e;d. centraliseert en zou de schuldige zijn geweest (vorig jaar werd de veel duurdere sturing van de motor ook al vervangen bij een vergelijkbaar probleem/ hetzelfde probleem doet zich opnieuw voor na enkele km probleemloos rijden.

Soms start de motor dan toch en werkt alles terug perfect, terwijl ik meen dat ik het probleem terug kan brengen door even hoog (meer dan 3000 toeren) in de toeren te gaan.

De volgende dagen blijf ik er zo mee rijden, maar de auto moet terug naar de garage- waar men er duidelijk geen blijf mee weet.

Iemand bekend met dit probleem? Zou leuk zijn- als kleine ondernemer ben ik afhankelijk van dit voertuig en word ik er wanhopig van.

debrugseelektrieker

Geplaatst door debrugseelektrieker , lid sinds 7 jaar geleden

1 Reactie

0

Hendrik4290, 7 jaar geleden

Even bij Opel plaatsen, het is geen Seat

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel VIVARO of stel zelf een nieuwe vraag.