Opel Vectra: P1901

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 cdti

Ik zet dit probleem bij Opel maar eigenlijk ligt deze GM motor in een Saab 9.3 D. Ik verwacht eigenlijk wat meer ervaring bij de vaker verkochte Opel.
Auto gaat in noodloop. We hebben een foutcode P1901. gemakkelijk te resetten -auto gaat als raket- maar na 500 meter weer noodloop. Staat voor druksensor roetfilter. Nieuwe gemonteerd. Helaas. Roetfilter verwijderd en met compressor en krachtige stofzuiger schoongemaakt (lijkt weinig weestand meer te geven), Helaas. Forté diesel toevoeging. illegale snelheden gehaald. Helaas.
Als de slangen van de roetfilter die naar de sensor lopen losmaak, voel ik wel een behoorlijk drukverschil in voor- en na roetfilter.
Zou het kunnen dat ik de roetfilter op bovenstaande manier niet goed schoonmaak?
Of zou er nog een andere oorzaak kunnen zijn?
Alvast dank.

Paul501

Geplaatst door Paul501 (0) PRO , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

R_Bakker (0) PRO, 9 jaar geleden

Het duid er op dat je te veel verschil hebt voor en na het roetfilter, schoonmaken met lucht en een stofzuiger werkt niet echt.
Diesel Buchli maakt deze roetfilters weer goed schoon.

Paul501 (0) PRO, 8 jaar geleden

Inderdaad vergeten de oplossing voor dit probleem te melden. Na montage nieuwe roetfilter problemen op gelost. nogmaals dank voor het meedenken...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.