Opel Astra: pedaal bleef efkens vast en toerenteller stond op 5000

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Diesel, Motorcode: 17 td

wie kan mij een tip geven. Heb op de snelweg de hele tijd 120 gereden en opeens kom mijn gaspedaal efkens vast te zitten. En de toerenteller bleef op 5000 toeren. We konden niet meer stoppen we zijn langs de kant gereden en de sleutel van het kontakt gehaald. Doordat de motor anders bleef draaien naar 5000. Heb de motorkap open gedaan en gekeken en 3 keren geprobeerd en achteraf hing de toerenteller naar 2000 maar mijn motor deed raar en rook naar de olie en de auto schudde. Wat zou het kunnen zijn. mvg nini

maximo-nini

Geplaatst door maximo-nini (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

alfons262 (0) PRO, 14 jaar geleden

wagen heeft op motorolie gelopen, waarschijnlijk turbo defect, laat de boel controleren om verdere motorschade te voorkomen!

hennep (0), 14 jaar geleden

dan even naar de kabel kijken zal wel door een slang lopen naar motor . gewoon kijken met 2 man wat ie doet ( kabel zelf of mooi glijd zeg maar )

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Als het pedaal of de kabel echt blijft haken, dan eerst dit verhelpen.

Maar als dit niet het geval is, en hij op zijn eigen olie loopt is het oppassen geblazen!! Voor je het weet vliegt het toerental de lucht in en kun je hem ook niet meer uitzetten met de sleutel..

Haal de slang van de inlaat eens los en kijk of deze niet onder de olie hangt, als de slang eraf is zou je hem wel eens kunnen starten, dan zal hij niet meer 'op hol' slaan..

Gr Stefan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.